Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: Swansea – United

Chicharitos mål var tillräckligt för att United skulle inkassera tre poäng mot Swansea City. Matchen var ingalunda någon klassiker men tre poäng är alltid tre poäng och till skillnad från förra säsongen vinner United den här typen av matcher även på bortaplan. Här får vi reaktioner från de båda lagens managers samt Michael Carrick.

Sir Alex Ferguson
Uniteds manager var nöjd med sitt lags försvarsspel och koncentration och berömde Michael Carrick.

”Att hålla nollan har varit en väsentlig del av vår framgång och vi har varit slarviga i vårt försvarsspel. För några veckor sedan var det genuin kritik mot vårt försvarsspel och de chanser motståndarna fick. Swansea skapade egentligen ingenting bortsett från missen de hade i första halvlek.

”Det var en solid insats och vi såg aldrig ut att förlora matchen. Vi var bekväma och hade bra bollinnehav. Och när du vinner de här matcherna med 1-0 tar det koncentrationen till en bra nivå som har saknats. Koncentrationen vi visade idag är exakt den koncentration vi behöver få tillbaka i laget.

”Vi har knipit ihop [försvarsspelet] och det var några bra insatser av våra försvarare. Och Michael Carrick var enastående. Jag tycker att han gjorde det riktigt bra – det var en stor insats från honom. Att få Michael tillbaka till den formen och att ha spelare som Ryan tillgängliga ger oss alternativ. Vi bytte också in Fabio, Fletcher och Valencia vilket visar styrkan på truppen – det var bra förändringar vid viktiga lägen i matchen.”

Michael Carrick
Michael Carrick talade om vikten av tålamod och att vinna även när spelet inte är på topp. Han är inte oroad över att United för närvarande har svårt att göra mål men är lite frustrerad över inte spela varje match även om han är noga med att påpeka att han förstår läget.

”De hade massor av bollinnehav men det är deras spel. De spelar med bollen och håller den i långa perioder. Vi visste det före matchen. Det handlade om att ha tålamod egentligen. Med deras chanser i åtanke tycker jag att vi var rätt bekväma i form av målhot.

”Du vill alltid göra fler mål, givetvis, men jag tycker inte att det är ett problem. Det handlar om att vinna matcher och det är ett bra tecken att vi kan vinna matcher på det sättet. Vi har inte spelat på topp men det kommer en tid på säsongen när allting kommer enkelt. Vi kommer att göra mer mål med den talang vi har i vårt lag men just nu handlar det om att jobba, hålla ihop och att visa karaktär.

”Vi är glada. Vi gjorde inte vår bästa match men tre poäng är härligt. Fotbollen var inte så¨flytande eller trevlig att se på som den kunde ha varit men 1-0 är en seger och vi tar det. I den här delen av säsongen handlar det om att plocka poäng och segrar, kolla vart vi är vid jul och vi startar från där.

Jag vill spela i varje match, precis som alla andra. Men jag förstår situationen. Det är en lång säsong och jag har varit där förut när jag inte har spelat speciellt mycket i början men slutat med en bra säsong. Jag har tålamod och det är frustrerande men jag kan bara göra mig redo och jag hade kul idag.”

Brendan Rodgers
Swanseas manager, Brendan Rodgers var stolt över sitt lags insats trots förlusten.

”Jag är mycket stolt över spelarna. Vår insats i andra halvlek mot ett lag av den kvaliteten var utmärkt. I första halvlek tycker jag att vi inte pressade motståndet så mycket som vi hade önskat och i halvtid sa vi att vår mentalitet behövde förändras. Sedan i andra halvlek spelade vi som vi har gjort för majoriteten av säsongen och sättet som spelarna har presterat på den här nivån hittills är magnifikt.”

Backen med det härliga namnet Angel Rangel gav bort bollen innan Uniteds mål men hans manager vägrade att kritisera honom. Rodgers menade istället att det beror på Swanseas sätt att spela och om någon ska kritiseras är det managern.

”Ska man skylla på någon är det mig, för jag säger åt spelarna att spela. Vi försöker passa bollen och Angel var lite ur balans när han försökte slå passningen och vi straffades. Men det är vad som händer på den här nivån men vi lägger absolut inte skulden på honom.

”Jag tycker dock att vi förtjänade något från matchen och den insats vi stod för.”

Övrigt
* Chicharitos mål var Uniteds 1800:e ligamål under Sir Alex Ferguson. Och den här gången är det faktiskt ett riktigt ligarekord vi pratar om, inte något historielöst Premier League-rekord – totalen på 1800 mål inkluderar de ligamål Fergusons lag gjorde i Football League Division 1 1986-1992.
* Matchen mot Swansea var för övrigt Fergusons 971:a ligamatch som Unitedmanager. På lördag gör han således sin 972:a och tangerar därmed Sir Matt Busbys rekord. Som kuriosa kan nämnas att United gjorde 1942 ligamål under Busby. Ferguson har dock 578 segrar mot Busbys 480.
* Patrice Evra utgick tidigt i andra halvlek och såg ut att vara skadad – men ytterligare detaljer är än så länge okända.

Källor: Manutd.com, ESPN Soccernet, Stretfordend.co.uk, Swanseacity.net