Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Är vi tillräckligt bra?

Har vi egentligen vad som krävs är att vinna ligan i år? Efter en rad mer eller mindre övertygande insatser så tycker jag man får lov att ställa frågan. Jag står fast vid mitt ord att jag tror att Man City kommer blekna och kanske även vika ned sig. De kommer få en dipp och börja tappa poäng. Som jag nämnt tidigare så har de ett hektiskt schema fram till nyår.

Våra motståndare har inte spelat överraskande bra, snarare tvärtom, men det är snarare vår egen trupp och dess form som gör att jag finner tvivel. Vi har än inte ens spelat halva säsongen, det vet jag, men samtidigt så måste vi höja oss ett par steg.

Om vi början bakifrån så tycker jag att de Gea har en uppåtgående trend. Finns inga tvivel på att han är en världsmålvakt men ändå har han sina brister. Framför allt tycker jag han saknar pondus. Han måste våga ta ton och skälla ut sina spelare när de gör misstag eller inte gör som han säger. Då skall det inte spela någon roll om det är Rio eller Vida som står framför honom. Detta problem bottnar givetvis i hans bristande kunskaper i det engelska språket. Men då är det bättre att han drar en lång harang på spanska för att visa sitt missnöje.

Vårt mittfält och försvar tycker jag har blandat och gett. Stundtals briljant klapp-klapp fotboll varvat med nonchalanta juniorlags-misstag. Nu har vi visserligen hållit tätt bakåt efter City-matchen men ändå slagit bort många enkla passningar och missat fina kontringslägen. Och då har vi inte mött några titelaspiranter direkt.

Fransosen som huserar till vänster måste höja sig flera steg. Kommer ni ihåg hur grym han var för ett par säsonger sedan när han kom älgande på sin kant och fyllde på i offensiven? Efter VM-incidenten har Evra tappat märkbart. Tyvärr, har vi ingen riktigt konkurrent till den platsen. Fabio (aka glas-tvillingen)?

Vår individuellt mest skickliga bolltrollare Nani är en alldeles briljant fotbollsspelare. Men varför skall han ha en så fruktansvärt låg lägstanivå? Ibland ser man inte karln på 90 min. På den här nivån är det oacceptabelt. Skärpning! Ferguson försökte boosta hans självförtroende på presskonferensen inför Benfica-matchen. Återstår och se om han får starta eller inte.

Beträffande Rio så tycker jag att det är dags att börja fasa ut honom. Det kan man väl säga att Ferguson redan börjat med. Men det är framförallt pga. att Rio gått skadad mycket. Men tyvärr så är han inte lika kvick i sina vändningar och kommer inte upp i 100 % matchfitness mellan sina skador. Synd tycker jag.

Vidare på mittfältet så längtar jag tills Cleverley kommer tillbaka. Dock så tror jag att jag personligen har fått lite för stora förväntningar på den comebacken. ”Det löser sig när Tom är tillbaka” har jag tänkt alldeles för ofta i höst.

Anfallsmässigt lider jag enormt med världens coolaste bulgar. Berbatov förtjänar så mycket mer än att sitta på läktaren/bänken. Men samtidigt vill jag inte se honom lämna. Ferguson har nämnt att han blivit erbjuden ett års förlängning på sitt kontrakt. Tar han det? Jag tror och hoppas det. Welbeck då? När kommer hans stora genombrott?

Om jag var Ferguson, vad skulle jag göra i det stundande transferfönstret? Köpa Jack Rodwell innan någon annan gör det, eventuellt skriva kontrakt med honom så han kommer till sommaren.

Annars vet jag inte. Vi skulle behöva en motor och/eller en drivkraft i laget. Känns som att vi står och stampar lite. Generellt är jag ingen större förespråkare för att göra inköp under rådande ligaspel. Men samtidigt är jag osäker på om vi har vad som krävs för att kriga både på hemmaplan och ute i Europa.

Avslutningsvis så gör vi vad vi ska mot Swansea, tar tre poäng. Och tre poäng kan man inte klaga på. Eller? Jo, det kan man. 0-1, borta mot Swansea skall vara 0-3. Punkt slut. Nu är det fokus på att vinna Champions League-gruppen. Jag hoppas att Ravel Morrison får komma in och sätta en balja i morgon.

Sist men inte minst får jag passa på att gratulera Beckham till vinsten av amerikanska ligan. Återstår och se om han lägger skorna på hyllan?