Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Swansea – Man Utd

Det satt långt inne, men United höll återigen nollan samtidigt som man gjorde mål framåt, det innebär en ny 3-poängare.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David de Gea (90 minuter)
Efter en darrig inledning på säsongen så har den unge spanjoren varit mycket stabil. Hade inte särskilt mycket att göra igår men imponerade mycket i luftspelet, som tidigare varit hans stora svaghet.
Betyg: 7

Phil Jones (90 minuter)
Inte lika frekvent med i offensiven, givetvis av taktiska skäl. Mycket bra i defensiven även om han gick bort sig på hemmalagets enda stora chans. Bäst i försvaret.
Betyg: 8

Nemanja Vidic (90 minuter)
Som vanligt stabil och kung i luften, hade dock relativt lite att göra.
Betyg: 7

Rio Ferdinand (90 minuter)
Har förstås stor del i att laget inte släppt in mål på länge, men det märks att Rio har tappat. Tillbaka något i gamla synder igår då han på slutet började spela nonchalant.
Betyg: 6

Patrice Evra (51 minuter)
Hade lite problem med en medelmåtta som Dyer och tvingades utgå p.g.a skada.
Betyg: 6

Nani (90 minuter)
Var lysande i landskampen i veckan, men inte särskilt lyckad nu. Försökte men kom aldrig riktigt till läge för vare sig skott eller utmaningar.
Betyg: 5,5

Michael Carrick (90 minuter)
Fullständigt lysande och satte inte en fot fel under hela matchen. Skönt att ha Carrick tillbaka i sin nya roll, en roll han skötte lysande.
Betyg: 9

Ryan Giggs (76 minuter, 1 assist)
Första matchen på länge även för Giggs. Försökte sig på svåra passningar matchen igenom och därmed såg det ofta väldigt slarvigt ut när det inte lyckades.
Betyg: 6,5

Ji-Sung Park (90 minuter)
Gjorde sitt sedvanliga arbete med den äran. Har dock svårt att se varför Park skall spela en sådan här match mot denna typ av motstånd. Bidrog i princip inte med någonting i offensiv väg.
Betyg: 6,5

Wayne Rooney (90 minuter)
Har definitivt blivit lidande av att ha behövt spela på mitten under en period. Inte alls lika rapp i steget för tillfället och för defensiv för min smak. Var inte dålig men kan självklart betydligt bättre.
Betyg: 6

Javier Hernandez (84 minuter, 1 mål)
Gör det han skall, mål. I övrigt var han väldigt lite delaktig i spelet och tvingades arbeta själv mot hemmalagets försvar.
Betyg: 6,5

Avbytare:

Fabio (99 minuter)
Är likt sin bror lite ”för het på gröten”, vilket resulterar i onödiga frisparkar. Hade dock bättre koll på Dyer en vad Evra hade.
Betyg: 6,5

Darren Fletcher (14 minuter)
Sparades till Benfica-matchen och det var kanske ett klokt val. Var inte involverad så mycket men det kändes som att det blev lite bättre fart när han ersatte Giggs.
Betyg: 6,5

Antonio Valencia (4 minuter)
Spelade för lite för att bedömmas.