Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Crystal Palace

Kvartsfinalerna i Carling cup är stundande. United drog en av de bättre vinstlotterna och ställs nu inför ett klassiskt tipsextragäng, Crystal Palace

Crystal Palace
The Eagles, Uniteds kvartsfinalmotståndare spelar till vardags i the championship och vi finner dem för tillfället på en 10e plats med både häng högre upp och chans till platstapp, efter 18 omgångar. Senast Palace spelade i Premiership var säsongen 2004-2005 där bara 1 poäng skillde upp till säker plats.
Crystal Palace har inte vunnit en fotbollsmatch sedan 25e oktober så någon vidare form är det kanske inte att tala om men är man i kvartsfinal så har man gjort ett bra jobb oavsett cupens status. Örnarnas främste målgörare i ligan, Glenn Murray, har mäktat med 4 mål hittills.

Crystal palace väg till kvartsfinal:
Crystal Palace 2 – 0 Crawley Town
Crystal Palace 2 – 1 Wigan
Crystal Palace 2 – 1 Middlesbrough
Crystal Palace 2 – 0 Southampton

Håll ögonen på: Zaha. 5 mål i år varav 3 st i cupen.

Annars då: Crystal Palace hemsida skriver att 5000 biljetter sålts till bortamötet. Kanske ingen skräll då om Old Trafford ännu en gång får se sig överröstat av bortalagets supportrar. Pinsamt men av yttersta vikt att erkänna.

Manchester United
United kommer ifrån en period där det offensiva spelet äntligen verkar ha hittat tillbaka sakta men säkert, även fast de stora resultaten har uteblivit. Det bör inte vara något som kommer att spela särskilt stor roll imorgon dock då vi med stor säkerhet kommer att se en hel del ungdomar och spelare i behov av spring i benen ute på banan. Skaderummet börjar avfolkas, nu har vi faktiskt bara fyra spelare där. Fem om man räknar in Oliwer Twist, men det gör vi såklart inte. Owen, Cleverley, Anderson och Welbeck haltar alla runt med skavanker och värk.
I vanlig ordning är det i princip omöjligt att sätta en hel 11a men där i tombolan hittar vi namn som Amos, Lindegaard, Fryers, Pogba, Morrisson, Keane, Macheda och kanske till och med han Gibson. Minns ni honom? En rätt krallig Irländare som kan skjuta bollen väldigt hårt åt olika håll och kanter. Ifrån det äldre gardet bör Park, Valencia, Fletcher och Berbatov få lite mer matchträning. Det är synd att det inte är hela världen för många om man åker ur ligacupen eller inte. Det är i princip den enda chansen man har nu för tiden att se klassisk gärdsgårdsboll eller gamla tipsextragäng som man växte upp med. Betänk att man även kommer att kunna få möta ett rejält rivaliserande gäng redan i omgång 2, det kan ingen ogilla. Vinst imorgon och vi har ett par rätt bra matcher till att se fram emot.

Manchesters väg till kvartsfinal:
Leeds United 0 – 3 Manchester United
Aldershot Town 0 – 3 Manchester United

Håll ögonen på: Pogba och Morrisson

Annars då; Tom Cleverley har skaffat twitter. Efter 400 tweets var jag tvungen att sluta följa, det blir overload.

5 senaste
05/03/05 Crystal Palace – Manchester United 0-0 PL
18/12/04 Manchester United – Crystal Palace 5-2 PL
10/11/04 Manchester United – Crystal Palace 2-0 LC
27/04/98 Crystal Palace – Manchester United 0-3 PL
04/10/97 Manchester United – Crystal Palace 2-0 PL

Vi måste gå tillbaka ända till säsongen 90-91 för att hitta den senaste vinsten för Crystal Palace.

Old Trafford
Onsdag 30/11
20:45
Canal plus sport extra

/DANIEL WOXLIN

Res med oss till Manchester!