Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

RED-Tops reseberättelse: Newcastle, november 2011

Nu var det dags igen och det blir den sista resan med Easy Jet eftersom dom lägger ner rutten mellan Göteborg och Manchester den 8/1 2012. Så nu får vi i väst Sverige leta efter andra alternativ till Manchester. Detta skulle bli en snabb weekend med ut fredag kväll och hem söndag kväll? Mitt resesällskap denna gång var 66-åringen Leif och den evigt unge ”Berra”.

Efter att vi anlänt sent till Manchester Airport var det bara att hitta en taxi in till puben The Crown & Anchor där vi bokat ett 3-bädds rum. In med väskorna på rummet och ut på stan för att få en bit mat och vidare till puben O´Sheas för några goa Guiness till den irländska folkmusiken framförd av ”Crackers”.

Lördag morron starta med engelsk frukost sedan iväg till hotell Brittania för att hämta våra matchbiljetter. Efter detta gjorde vi en avstickare till den årliga julmarknaden i Manchester. Sen tog vi spårvagnen till Old Trafford och en snabb gång marsh upp till Bishop Blaize för att sjunga upp oss inför matchen. Vi hade väldigt bra biljetter denna gång så ett stort tack till Per Harald.
Så lite om matchen, första halvlek var ganska så jämn, i andra skapade United en kavalkad av målchanser och Hernandez kunde göra ställningen till 1-0. United fortsatte att skapa målchanser men tyvärr storspelade deras målvakt, som också hade hjälp av stolpar och backar som räddade
på mållinjen. Och så kom då linjemannen John Flynn in och började vinka som en besatt att efter Rios fina glidtackling skall vara straff och fick medhåll av domaren och så var det plötsligt 1-1. Inte hade domarna tagit åt sig att det är bättre att fria än att fälla när man inte är säker. Visst såg jag händelserna med mina röda ögon men efter matchen diskuterade man på en engelsk fotbollskanal om straffen var riktigt dömd och om Hernandez var offside på ett mål han gjorde?
Lördagen avlutades med middag och några goa öl.

Efter den engelska frukosten på söndagen flanerade vi runt i Manchester och tittade in i affärer och ännu en julmarknad. Vi tar en söndagsmiddag och några goa julöl på Weatherspoon. Tåget upp till
flygplatsen och vidare mot Göteborg, trodde vi då kaptenen säger att han har dåliga nyheter? Det går inte att landa i Göteborg (storm) så vi får gå ned i Hamburg. Vi inkvarteras på ett hotell i Hamburg där vi bjuds på en sen middag och sedan i säng.

Måndagen startar med frukost på hotellet och buss upp till flygplatsen och äntligen på väg till Göteborg. Måste ge Easy Jet en eloge för hur snabbt och proffsigt man skötte detta.

Nästa resa blir i januari med Muss som har en jubileumsresa då United möter Stoke, så jag hoppas att få se någon av er läsare då………

// RED-Top