Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Det här fick bara inte hända

Jag är helt tom. Stum. Jag har inga ord. Skäms något fruktansvärt. Det här fick bara inte hända. Måhända att Basel är duktiga och förtjänade det här. Men vi får inte missa Champions League-slutspel. Vi har en trupp som inte skall missa slutspel oavsett vilken grupp vi blir lottade i. Ännu mindre komma trea i en grupp bestående av Basel, Benfica och Otelul Galati.

Om man skalar bort allt i form av historia, rutin, fans och förväntningar och bara tittar på spelarmaterialet. Då skall vi vinna den här gruppen alla dagar i veckan. Visst det finns individuell talang i alla tre övriga lag, men vi skall vara orubbliga över två matcher mot dessa. Om man sedan lägger på alla faktorer igen och tittar på dagens match mot Basel. Då skall detta vara en säker seger (t.o.m. oavgjort hade räckt). Vi är Manchester United, Englands mest framgångsrikaste klubb någonsin. Med all den rutin vi har i ledarstaben och i spelarna så skall man inte falla platt mot schweizarna som vi gjorde i dag.

Jag är så obeskrivligt besviken och ledsen. Det här ett av de största fiaskon på väldigt, väldigt länge i fotbollsvärlden. Detta är mycket värre än gruppvåldtäkten vi fick genomlida när City körde över oss. Då var jag arg och galen. Ikväll är jag bara ledsen och tom. Helt tom.

Europa League?! Jag kan absolut ingenting om Europa League. Det intresserar mig inte överhuvudtaget. Har aldrig gjort och kommer inte att göra i framtiden heller. Vet inte ens hur turneringen fungerar, men vi är på något sätt ”kvalificerade” dit. Enormt pinsamt. Måste man ställa upp? Om vi mot alla odds skulle vinna, hur firar man då? Firar man överhuvudtaget? Jag vet inte ens om någon svensk tv-kanal sänder turneringen? Kanske Eurosport 2. Suck. Jag ser hellre att Ferguson skickar dit ett lag bestående av ungtuppar och spelare som behöver matchfitness (Berbatovs chans att få glänsa).

Hela andra halvlek satt jag som på nålar, även om jag försökte intala mig om att det var ”lugnt”. Så tyvärr kan jag inte riktigt uttala mig om vilka spelade som höll måttet och vilka som inte gjorde det. Överlag kan man säga att vi underpresterade. Basel gjorde en fantastisk insats. Men, men, men… det hjälper inte.

Det ryktas om att vi är det första finallaget att åka ur gruppspelet året därpå? Smickrande.

Vår säsong började så bra redan på försäsongen. Visade upp ett härligt klapp-klapp spel med en härlig offensiv. Även i ligan spelade vi bra och krönte säsongsupptakten med utskåpningen av Arsenal. Under hösten började vi spela sämre och sämre. Vann, men utan att imponera. Bra, tänkte jag. En dipp i spelet på hösten och vi kommer vara starka lagom till december när det verkligen gäller. Bara det att den där höjningen inte har kommit. Efter City-matchen så skrek jag efter lite jävla anamma och att det var dags att trycka gasen i botten. Men icke. Uttåget ur Champions League, fotbollens finrum, är ett faktum. Vi kan inte beskylla någon annan än oss själva. Precis som Evra sade efter kvällens match så spelade vi aldrig bra i årets upplaga av CL. Dåliga laguttagningar? Njäe, jag vet inte riktigt. Oflyt med skador? Jo jo, men vafan!
Jag återkommer med en mer nyanserad återkoppling till matchen på måndag. Känner på mig att det blir en tung dag i morgon när vi får besked om hur länge Vidic blir borta. Jag befarar det värsta.

We shall not, we shall not be moved!

Res med oss till Manchester!