Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Wolverhampton Wanderers

Ett hårt skadedrabbat men inte knäckt, snarare revanschlystet, United tar senare i eftermiddag emot Wolverhampton på Old Trafford. Men utan lagkaptenen Nemanja Vidic som skadat korsbandet och missar resten av säsongen.

Sent omsider kommer här en rapport inför dagens match mot Wolves. Jag tappade en portion av livsgnistan efter debaklet i Champions League och skadan på Nemanja Vidic och missade därmed att det var jag skulle skriva.

Det var i onsdagens 1-2 förlust i Basel som Vidic föll illa, fick tunge Marco Streller över sitt ben och slet av korsbandet i det högra knäet. Läkarnas dom, som sir Alex Ferguson meddelade på fredagens presskonferens, var hård: Vidic missar resten av säsongen. Tungt för United, extremt tråkigt för Vidic, men då får någon annan chansen att kliva fram.

Troligtvis blir det Jonny Evans som tar plats bredvid Rio Ferdinand i mittförsvaret. Varför? Chris Smalling eller Phil Jones tvingas fortsätta extraknäcka på högerkanten i avsaknaden av tvillingar.

Jag tror att anledningen till att Ferdinand redan innan Vidic skada flyttats till vänster i mittlåset är att Ferdinand och Smalling är för lika i spelstil och därför passar bättre på varsin sida av planen. Detta talar för Evans från start.

Nu är det upp till bevis för United att visa att de är United. Att de inte faller med motgångar och njuter av möjligheten att ta tre poäng bara tre dagar efter ett så stort nederlag som att ryka ur Champions League.

Wolverhampton känner kanske lukten av blod och kommer kanske inte visa fullt så mycket av den sedvanliga respekten United brukar få på sin hemmarena. Men “Wolves” om några borde ju veta att en varg är som farligast när den är skadeskjuten.

Manchester United
Vi ska ha i åtanke att United vunnit fyra av sina sex senaste ligamatcher med 1-0. Förlusten var raset moit City, den andra den oavgjorda matchen mot Newcastle som gick som den gick tack vare en grov felbedömning av den assisterande domaren.

I tabellen ser det ljust ut, med fler plockade poäng än vid samma tidpunkt förra året trots att United “bara” ligger tvåa och jagar City. På skadefronten ser det som sagt mörkare ut.

Vidic, Hernandez, Cleverley, Anderson, tvillingarna da Silva, Berbatov och Owen. Nästan ett helt lag saknas med andra ord.

Trolig startelva:

De Gea
Jones, Ferdinand, Evans, Evra
Nani, Fletcher, Carrick, Park
Rooney, Welbeck

Resterande trupp: Lindegaard, Smalling, Diouf, Macheda, Berbatov, Valencia, Gibson, Giggs, Young.

Wolverhampton Wanderers
Wolves har faktiskt förlorat tre av sina sex senaste matcher, alla på bortaplan, och dessutom kryssat med Swansea hemma på Molineux. Laget ligger på 16:e plats bara fyra poäng före Blackburn under nedflyttningsstrecket.

Anfallsduon Kevin Doyle och Steven Fletcher är tunga att möta och kan komma att ställa till det för United.

Men det är en näst intill helt trupp som rest till Manchester och bara mittbacken Jody Craddock är tveksam till spel.

Matchen startar klockan 16.00 och visas denna dag på Viasat Sport.