Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carricks soloräd säkrade segern

Wayne Rooney och Michael Carrick såg till att United tillfälligt gick upp i serieledning efter en imponerande insats på Loftus Road mot Queens Park Rangers.

Startelvan innehöll inga överraskningar. Sir Alex mönstrade exakt samma elva som senast mot Wolves, vilket innebar följande uppställning: De Gea; Smalling, Evans, Ferdinand, Evra; Valencia, Jones, Carrick, Nani; Rooney, Welbeck.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen var knappt igång innan United tog kommandot. Wayne Rooney fortsätter med huvudet bollen till kanten åt Valencia varefter han tar en löpning in i straffområdet och med ett precist inlägg hittar Valencia Rooneys panna och ställningen är 1-0 till United.

Efter målet fortsatte United att äga spelet och efter ett bra samspel på mittplan ger Nani bollen vidare åt Welbeck i djupet, som dock skjuter rakt på försvararen.

Under första halvtimmen hade inte hemmalaget mycket att komma med i offensiv väg, förutom en hyfsad nick av Heidar Helguson. United hade stort spelövertag, och flertalet fina målchanser som kunde ha dödat matchen.

Jonny Evans hade bara att sätta pannan till, men nicken gick i ribban. Phil Jones kom helt fri med Cerny, men avslutet gick rakt på. Valencia hade ett hyfsat läge att placera in bollen i ett halvtomt mål men Cerny fick liggandes upp en hand och styrde skottet till en hörna, som resulterade i att Evans återigen var nära att göra mål men nicken rensades på mållinjen.

Tidigare under halvleken hade Connolly kommit undan efter en ful kapning på Rooney, vilket även Rio Ferdinand reagerade på så starkt att mittbacken fick se det gula kortet.

Mot slutet av halvleken kom QPR bättre in i matchen, och pressade stundtals på riktigt ordentligt, men kom aldrig nära att göra mål, förutom några farliga halvchanser.

Evans och Ferdinand var resoluta i försvaret, och kunde hantera det mesta i luftväg på ett utmärkt sätt.

ANDRA HALVLEK
Danny Gabbidon tog för lång tid på sig i halvtid, så Howard Webb visslade igång andra halvlek innan mittbacken hade hunnit äntra planen, vilket United nästan tog vara på, men Rooneys skott var tamt och gick rakt på Cerny i hemmamålet.

En stund senare fick United äntligen det viktiga 2-0 målet, genom Michael Carrick. Joey Bartons felpass på mittfältet gav Carrick chansen att avancera i banan, och efter en lång löpning avslutade mittfältaren distinkt ner i vänstra hörnet, trots att Cerny fick fingrarna på bollen.

United hade sedan bud på ett tredje mål, men Cerny gjorde en lysande räddning på Danny Welbecks fina försök. Phil Jones kom även nära, men det skruvade skottet tog i stolpen.

Spelet jämnade även ut sig i andra halvlek där QPR emellertid kom fram till halvchanser. Inbytte DJ Campbell hade ett gyllene läge att reducera på ett fint inlägg av Taarabt men avslutet från några meter var löst och landade på måltaket.

Närmare än det kom aldrig hemmalaget, men United hade i slutet av matchen några farliga kontringar som kunde ha resulterat i kvällens tredje mål.

Sammanfattningsvis kontrollerade United matchen på ett bra sätt, offensiven såg bra ut, men effektiveten kan återigen ifrågasättas. Med bättre avslut kunde matchen ha varit avgjord redan i halvtid.

Ett stort plus för hemmalaget som dock fortsatte spela sitt eget spel, och bjöd på en underhållande match. Trots att siffrorna stannade vid 2-0 var tre poäng det viktigaste och United intog nu tillfälligt förstaplatsen i serietabellen.

Senare ikväll får vi veta ifall United stannar på topp, eller ifall City lyckas besegra Arsenal hemma på Etihad Stadium.

MATCHFAKTA
Mål: 0 – 2
Skott (på mål): 2 – 8
Skott (utanför): 8 – 10
Hörnor: 5 – 10
Offside: 2 – 3
Bollinnehav: 47% – 53%

Nästa match spelas redan på onsdag då United gästar Fulham på Craven Cottage, varefter två hemmamatcher mot Wigan och Blackburn står på schemat.

Nico Selenius