Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham – United

Då var det dags för den näst sista matchen för året. United besöker Craven Cottage, där man sedan 2001 vunnit fem matcher av elva möjliga, för att kämpa till sig trepoängaren.

FULHAM
Fulham har haft en hyfsad inledning i årets otroligt jämna serie. Laget ligger på elfte plats i tabellen, där det bara skiljer elva poäng mellan Norwich på nionde plats och Bolton som för tillfället är jumbo.
Två vinster och två oavgjorda på de fem senaste, där en av segrarna var mot Liverpool på just Craven Cottage, måste ses som okej då man mött lag som Arsenal, Sunderland och Liverpool.
Viktiga spelare i laget är Clint Dempsey, Danny Murphy samt Brede Hangeland, som vi alla kommer ihåg när han nickade in en boll mot oss på övertid.

Skadorna i lager är, enligt physioroom.com, Zamora, Schwarzer, Davies, Sidwell samt Grygera.

Fulhams fem senaste ligamatcher:

Bolton (h) 2-0
Swansea (b) 0-2
Liverpool (h) 1-0
Arsenal (b) 1-1
Sunderland (b) 0-0

Totalt 4 vinster, 6 oavgjorda samt 6 förluster. Mållskillnad är plus-minus 0.

MANCHESTER UNITED
United har svajat mycket den här säsongen, men i förra matchen borta mot QPR såg det mycket lovande ut, även om inte siktet var riktigt inställt på de flesta. 2-0 kunde ha varit mycket mer.
Trots det svajiga spelet så har United öppnat väldigt bra i ligan och har tagit 39 av 48 möjliga poäng på de första 16 matcherna. De senaste fem matcherna har resulterat i fyra vinster och en oavgjord, mot Newcastle.
Har det tungt pga alla spelarskador, men Chicharito var tillbaka till förra matchen och Rafael hade påbörjat träning. Nu har Fergie även meddelat att Fabio är på gång han med.

I övrigt ser skadeläget ut som följande: Vidic, Fletcher, Anderson, Cleverley och Owen.

Man kan anta att Fergie väljer att spela samma startelva som i föregående match, vilken är: De Gea; Smalling, Ferdinand, Evans, Evra; Nani, Jones, Carrick, Valencia; Rooney, Welbeck

Senaste mötet utspelade sig på Old Trafford, där United tog en stabil seger med 2-0. Målen gjordes då av Berbatov och Valencia.

Fulham – Man Utd
Avspark: Onsdag 21 dec. kl 21.00 (svensk tid)
Var: Craven Cottage, London
TV: Visas på Viasat Sport Fotboll
Domare: Mark Halsey