Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Fulham – United 0-5

United tog en stabil seger på Craven Cottage ikväll, och lyckades mäkta med inte mindre än 5(!) mål. En riktigt välspelad första halvlek från Uniteds sida var det som avgjorde matchen.

Vi såg idag ett United som gjorde två förändringar från den föregående matchen mot QPR: Lindegaard ersatte De Gea samtidigt som Ferdinand byttes ut mot Giggs, och Phil Jones fick ta klivet ner till backlinjen. Efter en lysande första halvlek drog laget ner tempot och lät Fulham ta över större delen av andra halvlek, men stundtals kändes det som lite för mycket övertag av hemmalaget.

Första halvlek
United tog tag i matchen redan från första början och fick sånär till ett avslut redan i första minuten, och man fick då återblicken från den förra matchen då Rooney nätade i första matchminuten. Direkt efter denna händelse gick Jones och Dempsey upp i en nickduell där Dempsey delade ut en armbåge till Jones. Jones föll och såg ut att vara riktigt snurrig i skallen, läkare Swires kom in och undersökte honom och efter några minuter blåste man igång spelet igen, samtidigt som Jones äntrade planen igen samtidigt som han inte såg helt okej ut.

Anfallet efter att spelet blåsts igång får Nani bollen vid mittlinjen och löper sedan lätt förbi ett passivt Fulham-försvar på vänsterflanken, viker inåt vid mållinjen och lägger en fin passning längs marken till en helt fristående Welbeck. 1-0 till United i den femte matchminuten!
Bortalaget radade på med smålägen samtidigt som man hade fullständig kontroll över matchen, tills Fulham får sitt första målläge i den 18:e minuten när Brian Ruiz kommer fri i straffområdet. Jones gör en perfekt tackling på Ruiz och bollen går till hörna. Dessvärre smäller Jones och Ruiz ihop vid tacklingstillfället och Jones ser ännu mer groggy ut. Swires kommer tillbaka och ett beslut görs att byta ut Jones mot Young, samtidigt som Smalling flyttar in som mittback, Valencia flyttar ner på högerbacken och Nani tar plats på högerkanten.

Övertaget fortsätter och i den 28:e minuten tilldelas United hörna från höger. Giggs spelar bollen kort till Valencia som lägger tillbaka bollen till Giggs, varpå han slår ett inlägg som Nani möter med skallen. Bollen seglar in i bortre hörnet och 2-0 är ett faktum!

Cirka fyra minuter efter målet blir Welbeck nedsparkad av den gamle Arsenalbacken Senderos, men domare Halsey gör en felbedömning och friar detta. Welbeck blir irriterad och vid flera tillfällen därefter står de två inblandade spelarna och träter, vilket leder till att Halsey måste lugna ner dem.
I den 43:e minuten slår Valencia en passning till Nani som i sin tur lyckas få in bollen till Giggs innanför straffområdet centralt, som skjuter ett skott som styrs utav Senderos i en båge över hemmamålvakten Stockdale. 3-0!

Efter målet kommer Fulham till attack, men den nyblivne målgöraren Giggs gjorde vid två tillfällen perfekta glidtacklingar. Matchen går sedan mot halvtid när Evans i den andra tilläggsminuten gör en mycket ful glidtackling på Dembélé, dock ostraffat.

United hade fullständig kontroll över första halvlek, och det var en fröjd att se glädjen i spelarnas ögon.

Andra halvlek
I början av andra halvlek var det mest bollande fram och tillbaka, samtidigt som man märkte att United tog det lugnt medan Fulham gick upp i hög press och försökte få till avslut.

I den 53:e minuten stod Carrick och Giggs för två orena tacklingar utanför eget straffområde, utan spelavbrott, och bollen hamnade hos Young som tog en offensiv löpning. Baird lade krokben på Young som smatidigt blev tacklad av Etuhu och frispark blåstes till Uniteds fördel. Young låg kvar på marken och såg ut att ha riktigt ont, vilket ledde till att Swires ytteligare en gång fick springa in på planen. Young gick därefter av planen i några minuter, samtidigt Fulham fick hörna. Murphy lade hörnan som Dempsey nickade mot mål, men Lindegaard räddade bollen på mållinjen. Efter att dansken satt bollen i spel igen fick Dembélé tag i den och sköt tätt utanför.

United tvingades i den 59:e minuten byta ut sin inbytte Young, och den kvicke Park kom in i hans ställe.
Fulham tryckte på ytterligare för att få in ett reduceringsmål, men Lindegaard gjorde ett par fina räddningar på skott av Dempsey. I den 63:e minuten fick Baird se matchens enda gula kort, vilket konstigt nog inte ens var en av de tio värsta tacklingarna i matchen.

I mitten av den andra halvleken visade United återigen upp fint spel, och tre bra lägen uppstod. Både Welbeck och Rooney sköt på varsin försvarare, vilket sedan ledde till hörnor i båda lägena. Valencia passade Nani som löpte ner längs högerkanten och slog en boll snett inåt bakåt precis framför Stockdale. Valencia hade då tagit löpningen in i straffområdet, och var sånär på att få en tå på bollen.

Dempsey kommer igenom Unitedförsvaret efter en märklig situation och skjuter mot mål, men Smalling hinner slänga sig precis framför och blockera skottet på ett mycket snyggt sätt! Direkt efter det läget kommer United till anfall. Rooney står några meter in på Fulhams planhalva vid högerkanten och spelar in bollen i plan till Valencia, som sedan spelar fram bollen till Nani. Nani får vidare bollen till Welbeck i straffområdet med en lätt touch och Welbeck chippar precis över mål! Det var en njutning att se det fina anfallet, men samtidigt tråkigt att det inte belönades med ett mål.

Fulham gjorde ett byte i 74:e minuten, då Baird fick lämna planen i förmån för Kelly. United passade på att göra ett byte i samma veva, så i 76:e minuten tar Berbatov Welbecks plats på planen. Tre minuter senare stod Dempsey för en fin tvåfotare vid Uniteds straffområdet och passade bollen till en helt fri Johnson, som sköt utanför! Bara minuterna senare prövade Johnson från längre håll, men Lindegaard gjorde ytterligare en fin räddning.

I 85:e minuten gör Fulham sitt andra byte, och deras bästa spelare för dagen, Dempsey, fick gå ut. In kom den stora anfallaren Zamora.
Rooney fick tag på bollen i den 88:e minuten i mitten utav planen och löpte framåt. Ungefär tio meter ifrån straffområdet avlossar han en yttersida som skruvar sig bakom Hangeland och sitter vid Stockdales vänstra stolpe, ett riktigt klassmål! 4-0 till United!

I den sista ordinarie matchminuten löper Valencia fram på högerkanten, passar Nani och löper vidare mot mållinjen. Han får tillbaka bollen och skickar en boll längs marken mot mål. Berbatov är precis framför målvakten Stockdale och har en back i ryggen, men lyckas ändå på ett elegant sätt klacka in bollen vid bortre stolpen. 5-0 till United!
Domare Halsey blåste sedan av matchen, och United plockade hem de dyrbara poängen!

Värt att notera
Hur många United-supportrar hade tagit sig till Craven Cottage?
Att endast höra ens egna fans sjunga för kung och fosterland på en bortamatch måste vara det finaste som finns. När fansen drog igång ”When the Reds goes marching in” fick jag gåshud, och jag var inte ens på plats!

När ska skadeeländet ta slut för United?
Två nya skador idag, och ingen såg vidare rolig ut. Tyckte det såg ut som Jones hade fått någon form av hjärnskakning och Young vred till knät. Att det inte finns några backar kvar är ju ännu tråkigare. Swires och co. jobbar på som aldrig annars.