Matchrapport: United – Wigan 5-0

United, med en glödhet Dimitar Berbatov i spetsen, stod för en riktig klassuppvisning denna lördagseftermiddag. Tyvärr kommer folk antagligen minnas matchen på grund av domaren Dowies dåliga insats när han visade ut Wigans anfallare Sammon. United har nu vunnit med 5-0 två matcher i rad, och samtidigt har Anders Lindegaard hållit nollan sex matcher idag.

Folk lyfte på ögonbrynen när Sir Alex presenterade sin startelva för dagen. Förändringar hade gjorts på grund av skador på Jones och Smalling. Carrick fick starta matchen som mittback, medan Valencia fick finna sig i att spela till höger i försvaret. United slutade sedan matchen med två vänsterbackar och två mittfältare i försvaret, samtidigt som två anfallare fick spela på mittfältet.

United ställde upp inför matchen med följande startelva: Lindegaard – Valencia, Carrick, Evans, Evra – Nani, Gibson, Giggs, Park – Chicharito, Berbatov
Bänk: De Gea, Fryers, Rooney, Macheda, Welbeck, Rafael, Diouf

Berbatov såg ut att vara på riktigt spelhumör idag, då han mäktade med ett hattrick, varav ett ifrån straffpunkten. Valencia hade även en bra dag på jobbet, då hans offensiva löpningar ställde till med mycket oreda i Wigan-försvaret.

Första halvlek
United styrde och ställde redan från start, liksom i förr matchen mot Fulham, och under de första tio minuterna hade laget ungefär 70 % av bollinnehavet.
I den åttonde minuten kommer Evra springandes på vänsterkanten, gör bort två motståndare när han tar sig in i straffområdet och spelar bollen snett inåt bakåt till Park som sätter till vänsterfoten och pangar bollen i mål till höger om bortamålvakten Al-Habsi, som hade en riktigt tung eftermiddag. 1-0 till United, och man kände att spelglädjen som man stundtals saknat denna säsongen var tillbaka!

Hemmalaget vägrar att ge ifrån sig bollen, och under de första 30 minuterna har Wigan inte mycket att komma med, och skapade ett par tre anfall som inte riktigt ledde någon vart. Jones hos bortalaget drog på sig matchens första gula kort i den 22:a minuten när han glidtacklade Park på högerkanten och bara två minuter senare fick Evans gult då han tacklade en Wiganspelare utanför eget straffområde. Frisparken för bortalaget ledde dock ingen vart.

Rooney började värma upp mycket tidigt på kanten då han joggade vid sidan av planen redan i den 25:e minuten, och man kände oron för att ytterligare en skada uppstått på någon spelare. Ett inhopp blev dock inte aktuellt i första halvleken.

Wigananfallaren Moses trixade i Uniteds straffområde i den 28:e matchminuten och gjorde bort både Evans och Valencia. Han prövade sedan ett skott, men Evans hann precis slänga sig framför och styrde ut bollen till en hörna. Några minuter senare kommer en otroligt kvick 38-åring i form av Giggs löpande på högerkanten och gör bort tre spelare, varav han tunnlade en av dem, men dessvärre stannade anfallet upp vid straffområdet då han tappade bollen till en försvarare. I läget efter fick Berbatov en chans att utöka siffrorna, men skottet går utanför.

Matchens klara domartabbe kom i den 39:e minuten då Sammon ska plocka ner en boll från Al-Habsi vid mittlinjen. Sammon hoppade upp för att få tag i bollen, samtidigt som han råkade slå till Carrick i ansiktet med handen. Phil Dowd sprang fram till Sammon och plockade utan tvekan upp det röda kortet. Varken United- eller Wiganspelarna verkade förstå hur han kunde få det röda kortet, och nu blev det en riktig uppförsbacke för Wigan.

Bara två minuter senare slår Gibson, som efter en tid i frysboxen fick spela från start på grund av alla skador, ett inlägg ifrån högerkanten som tillslut letar sig fram till Berbatov, som står några meter ifrån den bortre stolpen. Bulgaren håller bort Wiganförsvararen Alcaraz, och när Al-Habsi är precis framför Berbatov slår han in bollen med vänsterfoten. 2-0 och en lättnande känsla!
Det händer inte så mycket mer i den första halvleken, och spelarna går sedan in i halvtidsvilan.

Andra halvlek
I halvtid gjorde båda lagen ett varsitt byte. Den lovande vänsterbacken Fryers fick ta Evras plats på vänsterkanten, och Evra flyttades in som mittback när Evans gick av. I Wigan byttes Diame ut mot Di Santo.

De första 20 minuterna av andra halvlek bjöd mest på smålägen. United hade dragit ner tempot ett snäpp, samtidigt som Wigan försökte kämpa till sig bollen. Det bjöds dock inte på samma finlir som innan, och det kändes inte som någon presterade bättre än någon annan.

I den 58:e minuten slår Valencia en passning till Berbatov innanför straffområdet som elegant vänder med ett tillslag och får till en tåfjutt med vänsterfoten. Det blir ett hårt och otagbart skott som sitter till vänster om Al-Habsi. 3-0 till United!

Sex minuter senare bestämmer sig Sir Alex för att utföra sina resterande två byten. Macheda byter av Nani och flyttar samtidigt över till vänsterkanten. Rooney tar istället Giggs plats på det centrala mittfältet. Publiken ger Giggs en stående ovation när han lämnar planen.

Ett av Wigans bättre lägen kom i den 66:e minuten när Fryers ger bort bollen till Gomez precis utanför eget straffområde, men Gomez har dock inte siktet inställt och skjuter utanför.

I den 74:e minuten håller bortakaptenen Caldwell på att göra självmål när han ska nicka undan en boll, som går precis bredvid målet. Hörnan tilldelas United. En Wiganback nickar bort bollen som hamnar hos Carrick. Han passar bollen till Valencia precis innanför den högra hörnet av straffområdet, och Valencia tackar för passningen genom att skjuta ett riktigt hårt pressat skott längs marken som smiter in vid bortre hörnet och 4-0 är nu ett faktum!

Bara tre minuter senare får Park bollen och tar en löpning mot straffområdet, när Alcaraz dyker upp och fäller Park precis utanför straffområdet. Domare Dowd dömer dock straff till United, vilket kommentatorerna samt resten av folket såg som väldigt tveksamt.
Berbatov kliver fram till straffpunkten och lägger kyligt i bollen till vänster om Al-Habsi, 5-0 i den 78:e matchminuten!

Efter det sista målet tog båda lagen det lugnt. Unitedspelarna visste att det bara behövde spela ut tiden, men försökte ändå få in bollen vid ytterligare ett par tillfällen.

Störst leende efter slutsignalen hade Berbatov, som visat att han fortfarande kan och att Sir Alex bör satsa på honom.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS