Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Newcastle – Man Utd 3-0

Det här året har inte börjat bra kan man lätt säga då vi börjat med två förluster i rad. Ferguson valde i alla fall att starta med Lindegaard i stället för De Gea vilket man kan ha olika åsikter om, laguppställningarna var följande.

Manchester United: Lindegaard, Valencia, Jones, Ferdinand, Evra; Nani, Carrick, Giggs, Park(Hernandez 65); Rooney(Anderson 74), Berbatov(Welbeck 57).
Bänk: De Gea, Anderson, Hernandez, Welbeck, Rafael, Pogba, Lingard

Newcastle United: Krul; Simpson, Colloccini, Williamson, Santon; R Taylor, Cabaye(Perch 77), Tiote, Jonas; Shola Ameobi(Best 74), Ba(Obertan 89).
Bänk: Harper, Ben Arfa, Perch, Best, Obertan, Sammy Ameobi, Vuckic

Första halvlek
Båda lagen öppnade med stark press mot varandra och det märktes att Newcastle tänkte spela för att vinna. Första halvfarliga läget hände efter 4 minuter ungefär då Simpson drog av ett inlägg och Lindegaard visade direkt hur säker han är i luften genom att fånga bollen. Annars var det mycket spel på mitten och efter 11 minuter sköt nani ett hårt skott utifrån men dock rakt på Newcastles målvakt Krul. Ett par minuter efter så gör Evra ett inlägg som Berbatov nickar rakt i stolpen. Newcastle fick ju som bekant en straff som inte var straff mot oss på Old Trafford sist och man försökte även få det här, då Ba och Ferdinand sprang in i varandra i Uniteds straffområde. Matchens första mål kom i den 33:e minuten då Ba gjorde sitt 15:e mål för säsongen och det var ett riktigt snyggt skott, och Lindegaard hade ingen chans att rädda det. Ryan Taylor sköt även en frispark just över i den 44:e minuten och något mer än det hände inte i den första halvleken.

Andra halvlek
Här hände det saker direkt, Phil Jones gjorde en hockeytackling på Demba Ba och fick gult kort. Frisparken därefter sköt Yohan Cabaye ribba in till 2-0 och det var helt otagbart för Lindegaard. I den 57:e minuten kände Sir Alex att han var tvungen att förändra något så han bytte ut Berbatov mot Welbeck. Genst därefter så ökade United tempot och spelade riktigt bra, jag trodde 1-2 skulle komma då Nani gjorde ett inlägg till Rooney som hade i princip öppet mål förutom en viss Danny Simpson där som blockerade skottet på mållinjen. Ett par minuter efter det får Valencia ett gult kort som jag tycker var lite väl hårt, han springer efter bollen men då råkar Jonas Gutierrez stå ivägen så Valencia springer rakt in i honom vilket gör att han ramlar omkull såklart. I den 65:e minuten gör United ett byte igen och byter ut Park mot Hernandez. Men det fortsatte inte hända så mycket och i den 74:e minuten kom Anderson in på banan mot en besviken Rooney som blev utbytt. I Matchens sista minut så vet jag inte riktigt vad Phil Jones gör för något men det resulterade åtminstonde i ett självmål.

Sammanfattning
Newcastle försvarade sig bra under hela matchen men det kan bero på att vi inte hade mycket farliga lägen heller, det såg mest ut som att United inte ville vinna. Detta var våran fjärde förlust mot skatorna sen 93 då Premier League startade så vi ska väl inte dra allt för stora växlar av detta förutom poängförlust. Halva säsongen är kvar och nu slår vi ut våra ljusblå grannar ur FA-cupen på söndag.

Statistik (Newcastle’s siffror först)
Skott 10-6
Skott på mål 6-6
Hörnor 4-4
Offside 1-5 (Hernandez gjorde väl 3 av dessa)
Bollinnehav 39,7-60.3