Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: AFC Ajax – Manchester United

Europa League. Vidrigt och orimligt. Vidrigt eftersom det är en b-turnering och fullständigt orimligt pga att man får spela i den fast man redan åkt ur europaspel en gång men nåja, det får gå för den här gången med tanke på att det bara är ligan och det just nämnda Europa league kvar att vinna.

Bortalaget
Mycket snack innan om att Ferguson skulle mönstra ett lag fullt med ungdomar. På planet över till Amsterdam fanns dock bara två stycken; Paul Pogba och Ezekiel Fryers. 20-mannatruppen i sin helhet ser ut såhär, De Gea, Amos; Fabio, Rafael, Evans, Jones, Smalling, Fryers, Ferdinand; Valencia, Nani, Carrick, Young, Park, Scholes, Cleverley, Pogba; Rooney, Hernandez, Welbeck. Lämnas hemma gör Giggs, Evra och Berbatov överraskande nog.

Man Utd är obesegrade i premier league sedan 4e januari då Newcastle stod för näsknäppen men kommer från en turbulent tid där Sekten stått för majoriteten utav den. Det där får anses ligga i det förflutna nu då jakten på Manchester City och ligatitel nr 20 är viktigare än jidder med forna topplag. Det leder in till frågan hur pass viktigt Europa League egentligen är för Ferguson. Man vet ju varken ut eller in, rökridåer och da vinci-kodenuttalanden rör till det i vanlig ordning men nog bör det finnas med i kalkylerna, rent ekonomiskt. Nåväl, koncentration på torsdagens match nu. Oavsett vad cupen må heta så vill man se sitt lag vinna, varje gång.

5 senaste
22/1 Arsenal – Man Utd 1-2 PL
28/1 Liverpool – Man Utd 2-1 FA
31/1 Man Utd – Stoke 2-0 PL
5/2 Chelsea – Man Utd 3-3 PL
11/2 Man Utd – Liverpool 2-1 PL

Hemmalaget
Ajax befinner sig på en 6e plats i Eredivisie, 8 poäng efter ledande PSV. 51 mål framåt och 30 bakåt. Lagets bästa målskytt, Miralem Sulejman, har dundrat in 11 mål än så länge. Ajax har varit ur slag den senaste tiden och ser inte ut att kunna utmana om ligatiteln vilket torde innebära att ett längre avancemang i Europa League möjligen skulle kunna rädda säsongen något.

5 senaste
NAC breda – Ajax 2-0
Ajax – Fc Utrecht 0-2
Feyenoord – Ajax 4-2
AZ Alkmaar – Ajax 1-1
Ajax – den haag 4-0

Inbördes möten
29/09/76 Manchester United – AFC Ajax 2-0 UC
15/09/76 AFC Ajax – Manchester United 1-0 UC

När?
19:00
Tv4sport

/Daniel Woxlin på Svenskafans