Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Ajax

Utsikterna kunde knappast vara bättre. Efter 2-0 i Amsterdam förra veckan ska avancemanget i Europa League vara mest en formalitet.

I morgon är det dags för returen i dubbelmötet med holländska Ajax.

Antonio Valencia skadade sig förra veckan och räknas bli borta en månad, samtidigt som det dessutom rapporteras att Wayne Rooney har ont i halsen och därmed inte tillgänglig för spel. Han medicineras för fullt för att vara tillbaka mot Norwich i helgen.

Berbatov tillbaka
Några saknade spelare ska däremot inte spela någon roll. Med 2-0 med sig i bagaget från Amsterdam är känslan att denna match mest ska spelas av. Och Dimitar Berbatov är ju tillbaka.

Men inte bara det. Matchen blir ett utmärkt tillfälle att spela in Tom Cleverley som fick 60 minuter senast, och förhoppningsvis en eller annan skadad spelare, ett steg närmare matchform. Till exempel tränar Anderson äntligen med a-laget igen. Enligt Physioroom ligger iallafall laget kvar i delad topp med stadiga tio skador.

Flera behöver matcher
På dagens presskonferens lät det inte omöjligt att Paul Pogba tilldelas sin första start i a-lagströjan. I övrigt är det enligt Sir Alex Ferguson hundra procent säkert att Nani, Ashley Young, Javier Hernandez, Tom Cleverley, Chris Smalling och Phil Jones startar, de har nämligen varit skadade allihopa och behöver matcher under bältet.

Förra mötet bjöd på ett välspelande Ajax som skulle ha fått en straffspark vid ställningen 0-0 i slutet av första halvlek. De räckte dock inte till när United utnyttjade de svaga ögonblicken i Ajaxfärsvaret i andra halvlek och tog ett stort kliv mot vidare avancemang i cupen.

De Boer tror det blir tufft
“En tuff uppgift väntar på Drömmarnas teater”, skriver Ajax hemsida. Det kan man nog lugnt säga. Tränaren Frank de Boer tonar dessutom ned sitt lags chanser och säger att det blir en match som bygger erfarenhet. Men de kommer fulla av självförtroende efter förra helgens seger med 4-1 mot NEC som tog laget tillbaka in i titelracet.

Matchen visas på TV4 Sport med start klockan 21.00.