Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Fokus på ligan

Jag tittade på förra veckans Ajax-match med ett halvt öga samtidigt som jag städade. Det har nog aldrig hänt, att jag tittat på en match med ett halvt öga alltså. Visst har jag missat någon match då och då men det har varit tillsammans med godtagbara ursäkter. Men aldrig har jag medvetet slötittat på en United-match. Det jag såg var… okej. Ingen bländande fotboll men likväl en välförtjänt bortamåls-vinst som bör ta oss vidare i turneringen.

Vi möter Norwich borta på söndag vilket jag instinktivt skulle förorda vara en mumsbit. Men Kanariefåglarna har gått bra och ligger 8:e plats i ligan med bara fyra poäng färre än Liverpool. Vi bör inte åka till Carrow Road och tro att det är tre enkla pinnar att plocka med sig hem. Norwich har två raka vinster och har dessutom spelat bra mot både Chelsea och Newcastle på hemmaplan, och lägg till en uddamålsförlust mot Arsenal så förstår ni att det är ett ordentligt dagsverke som skall göras.

Det jag vill komma fram till att jag hoppas att Fergie inte mönstrar ett alltför starkt lag i kväll. Giggsy bör få sin 900:e match innan för tröjan men i övrigt tycker jag att vi kanske bör lufta de som luftas behöver. Rooney spelar inte, pga. förkylning, men det skulle kunna vara en undanflykt för Sir Alex att inte spela honom.

Som jag sagt innan tycker jag att vi skall till 110 % fokusera på ligan. Det är 13 spelomgångar kvar och avgörandet ligger helt i våra egna händer. Vinner vi alla återstående matcher så är det vi som kommer att stå som segrare för 20:e gången den 13:e maj.

Jovisst, folk pratar om att Europa League är den enda titeln som klubben och Ferguson saknar, ”det är motivation nog”. ”Man vill alltid prestera ute i Europa”… Ähh! Det vore ett general fel att förlora liga pga. att vi har matchat våra sköra spelare ute i Europa för hårt.

Europas finrum då? Jodå, Chelski går knaggligt och Arsenal har liksom slutat spela fotboll. Det finns inte en chans i världen att Arsenal vänder 0-4-underläge hemma på Emirates mot självaste Milan. Och jag tror det kommer bli oerhört svårt för Chelski att vända sitt underläge mot Napoli.

Detta är jag givetvis utomordentligt glad för. Det finns bara ett engelskt lag som får vinna Champions League och det är inte aspiranterna från London. Nuförtiden är jag ganska likgiltig inför Arsenal även om jag ogillar Wenger och Chelski hyser jag ett enormt förakt gentemot.

Vem skall vinna då? Barcelona, Real, Milan, Arsenal, Chelski, Inter går bort av uppenbara anledningar. De återstående spekulanterna är då Lyon, APOEL, Leverkusen, Zenit, Benfica, CSKA, Napoli, Marseille, Basel och Bayern. Tyskarna och fransoserna räknar jag bort då de ju faktiskt är tyskar och fransoser. APOEL, Zenit och Benfica har inte en chans. Basel likaså. CSKA eller Napoli?

Det vore alldeles förträffligt om en rysk klubb gled in bakvägen och stal hela strålkastarljuset. Men jag tror att jag vill att S.S.C. Napoli skall vinna ”den där jävla Champions”.

Ikväll skall jag ut och äta med min förtjusande flickvän dvs. inte titta på Europa League-spektaklet. Och då jag fick för mig att kasta min mobiltelefon i asfalten igår så kan jag heller inte följa den över nätet, lika bra det.

Bring on the Canaries!