Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jubilaren målade på övertid

Ryan Giggs avgjorde i sin 900:e match.

Åtta minuter in i matchen på Carrow Road överröstade Unitedsupportrarna hemmapubliken genom att sjunga He scores goals galore. Paul Scholes hade nämligen framför mål påpassligt nickat in 1-0 på ett inlägg av Nani.

Mot Ajax i torsdags gjorde Javier Hernandez mål redan i sjätte minuten. Då gick det inget vidare, förlust med 1-2, men idag höll laget hela vägen mot överraskningslaget Norwich City. I 83:e minuten kvitterade Grant Holt till 1-1, men Ryan Giggs avgjorde på övertid.

Firade 900
Matchen började i högt tempo och ett United som tog initiativet. Ryan Giggs gjorde sin smått fantastiska 900:e match för United. Han fick chansen att också göra mål redan under de inledande minuterna, men skarvningen gick över målet. Istället var det lagets näst äldste spelare som satte ettan.

Efter en kvarts spel kom Danny Welbeck mycket nära 2-0 efter en fin kombination i Norwich straffområde. Men målvakten Ruddy kastade sig och räddade till hörna. Norwich första riktiga farlighet kom efter 20 minuter då en frispark skapade oreda framför David de Gea, men Rio Ferdinand kunde rensa undan.

Kanonräddningar
Efter 28 minuter skapade Norwich sedan matchens bästa chans, men de Gea stod i vägen. En precis passning från Naughton över Patrice Evras huvud nådde fram till Pilkington, men de Gea räddade skottet med en blixtsnabb benparad. Bara två minuter senare tvingades spanjoren till en ny parad efter en hård skarvnick från Grant Holt.

Andra halvlek började med ett United som ägde boll och ett Norwich som fick jaga. Giggs nekades en kanonchans i 52:a minuten när Whitbread tacklade jubilaren medan denne måttade skott i straffområdet.

Ashley Young kom in i 63:e minuten för Javier Hernandez, som i Wayne Rooneys sjukfrånvaro inte gjort mycket väsen av sig. Minuten senare kom Welbeck nära igen med en lobb, som en försvarare rensade undan en meter från mållinjen.

Lyckligt slut
I 72:a minuten slog Phil Jones ett ypperligt inlägg, som Giggs från några maters håll styrde i ribban bakom en chanslös Ruddy. Han tog sig för ansiktet och kunde verkligen inte tro sin otur.

Istället var det Holt som satte 1-1 några minuter senare. United såg ut att tappa två enormt viktiga poäng, som skulle innebära fyra poäng upp till Manchester City i tabelltoppen. Men då klev dagens huvudperson in och avgjorde matchen, på övertid, när Giggs fanns på rätt ställe vid bortre stolpen och styrde in ett precist inlägg från Young.

Dagen handlade om Ryan Giggs, och som om det hela vore regisserat på Hollywoodvis avgjorde densamme i sista sekunden.