Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: At. Bilbao – Manchester United

United åker ner till Spanien för att möta det baskiska laget Athletic Bilbao på svårspelade San Mamés, vilket kommer att bli en mycket svår uppgift med tanke på resultatet på Old Trafford då det blev 3-2 till deras fördel. Det är vinna eller försvinna som gäller här och vi alla ser nog helst att United håller tätt bakåt.

Athletic Bilbao

Athletic Club Bilbao som dem heter fullt ut spelade i helgen mot Osasuna på bortplan och den förlorade man med 2-1. Men det ska tilläggas att man vilade spelare som Fernando Llorente och Javi Martínez i den matchen vilket visar att man verkligen vill gå vidare i Europa League, och att det kommer bli en väldigt svår match för våran del. Llorente spelade dock andra halvlek och ådrog sig en lårskada så han är tveksam till matchen mot oss vilket är tacksamt. Efter helgens möte ligger Bilbao 7:a i La Liga vilket inte säger så mycket för det är verkligen jämnt där mellan plats 13 och 4:e platsen, så den där ligan kan sluta hur som helst när det gäller kampen om 4:e platsen. Bilbao har fyra vinster på deras fem senaste hemmamatcher vilket visar att man gillar att spela på San Mamés. Barcelona som ska vara världens bästa lag klarade inte ens av att vinna där utan fick nöja sig med 2-2, så det skulle vara en stor skräll om vi kom vidare.

Manchester United

United kommer senast från en 2-0 match mot WBA där Rooney gjorde två mål, vilket han även gjorde i matchen före mot Bilbao, så vi får hoppas att han är på samma humör i denna match. Truppen som åkt till Spanien är väldigt stark och det finns några ljuspunkter som vi längtat efter att se som Valencia och Cleverley, även Pogba är med som kanske ska nämnas. Nani och Phil Jones är alltså inte med, vilket gör att vi troligtvis startar med Rafael som högerback och förhoppningsvis Evans och Ferdinand i mitten. Det går rykten om att Anderson tydligen ska bli borta resten av säsongen vilket är mycket tråkigt, och det gör alltså att han är våran tredje spelare denna säsong med en långtidsskada. United har totalt 19 besök i Spanien och man har endast lyckats vinna med två mål en gång så oddsen är inte på vår sida om man säger så. Men nu ska vi inte glömma att vi är Manchester United så vad som helst kan hända, och då menar jag vad som helst. Truppen i sin helhet som åkt ner är följande.

Amos, De Gea; Evans, Evra, Fabio, Ferdinand, Rafael, Smalling; Carrick, Cleverley, Giggs, Park, Pogba, Scholes, Young, Valencia; Berbatov, Hernandez, Rooney, Welbeck

Jag antar att United kommer köra full fart framåt från första början och jag hoppas att Berbatov och Rooney får starta tillsammans där framme, en Rooney i målform kommer behövas i en sådan här match och kanske lite magi från Berba. Sir Alex hade nyss presskonferens och där nämnde han en del om just Berba, här har ni lite ur den.

Om matchen:
”It’s a difficult game for us, Athletic Club have a tremedous advantage after winning at Old Trafford. It’s a challenge but not one beyond us. Our record away from home helps us – we’ve done very well. We’re going to need a good performance.”

Om läget:
”I think March has always proved to be an important month and historically it proved to be a good month for us. We have to kick on now and win our games.” On balancing his team selection: ”I have no option tomorrow because Jones is out and Smalling is not 100 per cent ready, he will only be ready for the bench. So I will play Rafael at right-back with Rio and Evans as centre-backs. There may be one or two changes in terms of the midfield composition.”

Om Berbatov:
”He could play tomorrow but I have good options with front players. His contract situation is we will be taking up the renewal option on the contract, but having had chats with him, he wants to get first team football and we need to consider that at the end of the season. At the moment he remains at United. I’d listen to what he says. I think he’s concerned he isn’t getting enough first-team football but it’s difficult for me to guarantee that. You can understand he wants that at 31. It may lead to him looking elsewhere.”

Det blir alltså Rafael, Rio och Evans där bak och det kan bli Berbatov där fram vilket jag hoppas. Det skulle verkligen höjja självförtroendet på samtliga spelare om vi gick vidare i morgon vilket är bra för ligan med.

Övrigt
Domare i denna match är Cüneyt Çakır som även dömde våran 2-2 match hemma mot Benfica denna säsong. Matchen sätter igång 19:00 och kommer visas på TV4 Sport.