Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Drogba – det fanskapet

Måste få skriva av mig angående Chelsea och Napoli-matchen. Först måste jag klargöra att jag inte såg hela matchen. Jag hoppade in någonstans efter dryga 70 spelade minuter. Det var Grey’s Anatomy på tv:n och mitt informella kontrakt med min flickvän om att få titta på fotboll är tydligen bara förhandlat för United-matcher. Suck.

Nåväl, vad underbart det är att titta på nervkittlande övertidsfotboll när man egentligen inte bryr sig. När man bara har den där light-varianten av ångesten som annars är förskräcklig. Samtidigt ska jag inte sticka under stolen med att jag gärna hade sett att Chelsea åkt ut med buller och bång. Tillbaka till matchen så var inte Napoli långt ifrån att måla och med den första matchen i åtanke hade det inte varit speciellt orättvist att få italienarna vidare i turneringen.

Didier Drogba. Det fanskapet. Om jag förra veckan blottade mitt ogillande gentemot Barcelonas Messi så är mitt hat mot Drogba av monumental karaktär. Filmningar av den typen som han gör i slutet av matchen har absolut ingenting med vinnarskalle och/eller idrotten att göra. S.k. fotbollsspelare såsom Drogba och Busquets (eller valfri spelare i La Liga) bör få en knack på axeln av FIFA med en post-it: ”Du är ful och dum. 10 matchers avstängning. Vill du överklaga? Haha”. Det finns ingenting som irriterar mig så mycket som filmare och fuskare. Vi, i United, har varit hyfsat förskonade av sådana spelade även om de har förekommit och förekommer. FIFA, UEFA – agera!

Om jag får lugna ned mig och blicka framåt kan man hoppas att Chelsea får lite vind i seglen nu och kan orka ladda om för att ta poäng mot lillebror-City om en vecka.

Viss avskärmning från blogosfären, Twitter-världen och fotbollsnyheter senaste veckan då jag har fullt upp med studier. Men för ingenting i världen kommer jag att missa några matcher i upplösningen av årets engelska ligaspel. Herregud, vad spännande det är och kommer bli. En komfortabel seger mot W.B.A. följdes upp med förlust för lillebror-City, precis som jag varnat för, och vips så är vi serieledare. Vinst i helgen sätter enorm press på City mot Chelsea.

Fy fan i helvete. Såg reprisbilder på Drogba igen. God natt.

Res med oss till Manchester!