Matchrapport: Manchester United – Aston Villa 4-0

Efter nederlaget mot Wigan i onsdags ryckte United upp sig när man tog emot Aston Villa på Old Trafford. Ett stort bollinnehav säkrade segern och Ferguson och hans mannar kan återigen se sig leda serien med fem poäng.

Matchen började med ett United-övertag men utan några riktigt kvalificerade avslut, fram till den 6:e minuten då United fick straff efter att Young gått ner i straffområdet.
Situationen är lite kontroversiell. Young fick en stämpling klart och tydligt när han vände, men efter att han känt kontakten förstärkte han fallet lite väl mycket.
Rooney stegade fram till straffpunkten och satte den säkert till höger, samtidigt som Given i målet slänger sig till vänster. 1-0 till United!

I den 9:e minuten drar Carrick på sig ett gult kort när han tacklade ner Gardner på mitten av den defensiva planhalvan.

Rooney får till ett inlägg i den 17:e minuten ifrån vänsterkanten som Welbeck möter med skallen vid bortre stolpen, dock så nickas bollen på en försvarare.
Minuten senare får Rooney bollen igen och får till ett skott på mål, trots att han endast hade en minimal lucka att skjuta på, Given räddar dock.

Aston Villa hade sin första målchans i den 20:e minuten när man hade en frispark på offensiv planhalva. Clark nådde högst i luften, men nickade utanför.

Efter en hörna fyra minuter senare var Rooney på väg att göra ytterligare ett mål. Hörnan skarvades av Carrick och Rooney behövde bara nicka in i mål, men lyckades missa precis och bollen gick utanför.

I den 27:e matchminuten kommer Stephen Ireland i skottläge från vänster och lägger ett skruvat skott precis utanför bortre stolpen.

Gardner får i 38:e minuten gult kort efter att ha glidtacklat Scoles.

Precis innan halvtidsvilan, i den 43:e minuten, får Evra bollen på vänsterkanten efter fint spel inom laget. Han slår ett låg inlägg längs marken som går förbi tre försvarare, inkluderat Baker som hoppar över bollen utav någon anledning, och kommer till Welbeck som bara behöver peta in bollen vid bortre stolpen. 2-0!

Efter halvtidsvilan fortsätter United hålla i bollen, dock så som i början av den första halvleken kommer man inte riktigt fram till målchanser trots fint spel.

I den 49:e minuten åker Scholes på ett gult kort efter att ha sparkat ner Agbonlahor.
Två minuter senare åker även Hutton på ett gult kort efter att ha kolliderat med Young, och kortet grundade sig i att Hutton gått in lite väl hårt.

I den 57:e minuten nickar Clark in i Evras axel i en nickduell. Clark lade sig direkt ner och hade ont, medan Evra springer någon meter innan han ramlar ihop efter värk i axeln. Clark blöder rätt kraftigt vid ögonbrynet och tas av planen för att plåstras om. Han kommer sedan tillbaka med bandage över hela huvudet.

Matchens första byte kommer i den 61:a matchminuten, när Nani kommer in istället för Young.

I den 63:e minuten ser huvudskadade Clark groggy ut efter kollisionen, och sätter sig på planen. Läkarna kommer in och kollar till honom och bestämmer sig för att han inte kan spela vidare. Heskey kommer in istället för honom.

Tre minuter efter att Heskey kommit in så får han ett inlägg ifrån Agbonlahor som nickas på mål, men de Gea är med och räddar över ribban till Villas första hörna i matchen.

3-0 kommer i den 73:e minuten när Welbeck, Rooney och Valencia haft ett fint samspel. Situationen avslutas med att Valencia spelar in bollen ifrån höger längs med marken till en fristående Rooney i straffområdet. Rooney lägger en yttersida som efter en lätt touch från en försvarare går in i mål till höger om en ställd Given.

Direkt efter målet byts Rooney ut och Berbatov, som troligtvis lämnar laget efter säsongen, kommer in i hans ställe.
Villa byter ut Ireland och ersätter honom med Carruthers i samma situation.

I den 77:e minuten kommer Given i en konstigt situation precis utanför straffområdet när han tar bollen med handen. Assisterande domaren vinkar för frispark, men domaren låter spelet fortgå.

Uniteds sista byte kommer i den 78:e minuten när Scholes får gå av och ersättaren heter Cleverley.
Villa gör sitt sista byte fem minuter senare när Weinmann gÃ¥r av och N’Zogbia kommer in.

På övertid lyckas Bannman dra på sig ett gult kort. Minuten innan matchen blåses av kommer inbytte Nani fri till vänster efter att Evans lagt en fin passning. Portugisen avslutar felfritt med vänster till vänster av Given. 4-0!