Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Everton

Manchester Uniteds samtliga straffar från starten av PL 1992 har varit feldömda, klubben får alla domslut med sig och alla andra klubbar får aldrig något domslut med sig. Detta är förutsättningarna när Everton gästar Old Trafford på söndag kl. 13.30.

Trots att världens största och mest framgångsrika klubb, Manchester City, vann ligan i oktober 2011 leder United densamma med fem poäng med fyra omgångar kvar. Som Ni märker är förutsättningarna komplicerade och inte ens Roberto Mancini får ihop den besvärliga ekvationen.

Givetvis är situationen ovan en parodiering, men efter den senaste matchen mot Aston Villa har TV-experter, demontränaren Mancini och ett antal andra individer fått det att låta som om United fuskat sig till alla framgångar. SAF har, med rätta, kritiserat Ashley Young för hans teatraliska fall i samband med de tre straffar engelsmannen ordnat åt United den senaste tiden (WBA, QPR och AV).

Samtidigt tror undertecknad att få kan argumentera mot att, exempelvis, City kommit billigt undan i ett antal situationer under säsongen (läs exempelvis: Balotellis potentiella utvisning mot Spurs och Kolarovs svanhopp i samband med straffen hemma mot Sunderland).

Sammanfattningsvis faller säkert lotterna lika över en säsong, men visst har de felaktiga domsluten, för särskilt många mindre klubbar, varit många den senaste tiden.

Det är vidare intressant att Drogbas beteende i CL-semifinalen mot Barcelona i veckan inte får jämförelsevis lika stort utrymme som då United får ett tveksamt domslut med sig, såsom straffen mot Aston Villa. Med framgångar följer avundsjuka…

United kommer till matchen med följande trupp: De Gea, Amos, Rafael, Jones, Smalling, Ferdinand, Evans, Fabio, Evra, Valencia, Nani, Park, Scholes, Cleverley, Carrick, Giggs, Young, Rooney, Welbeck, Hernandez och Berbatov.

Frånvarande är Pogba, Anderson och Owen. De två första är skadade och missar troligen resten av säsongen, medan Owen inte är fulltränad.

Startelvan kommer troligen inte att innehålla många överraskningar och kan komma att se ut enligt följande: de Gea, Rafael, Rio, Evans, Evra, Valencia, Carrick, Scholes, Young, Rooney och Welbeck.

Den förändring som kan komma är att Nani får spela istället för Valencia eller Young. Portugisen har saknats i Uniteds kreativitet och gjorde ett snyggt mål i senaste ligamatchen. Någon annan förändring är svår att se i detta kritiska läge av säsongen.

Everton kommer till matchen med följande trupp: Howard, Heitinga, Jagielka, Distin, Hibbert, Neville, Coleman, Fellaini, Osman, Gibson, Anichebe, Jelavic, Gueye, Duffy, McFadden, Stracqualursi, Mucha, Pienaar, Cahill och Hahnemann. I truppen saknas långtidsskadade Rodwell och försvararen Baines. Dessutom är Drenthe ej med på grund av disciplinära skäl. Notera att Pienaar är åter efter FA-Cup-seminfinalen mot Liverpool.

Everton är, i vanlig ordning, ingen lätt motståndare. Laget har haft en varierande säsong och ligger på sjunde plats. De har tio poäng upp till sexan, stadsdelen Chelsea. Därmed torde de inte ha mycket att spela för, men de har nog med bra spelare för att ställa till med problem för United. De som gjort mest mål är Anichebe och Jelavic på vardera sex mål.

Senast lagen möttes vann United med 1-0 på Goodison Park efter mål av Hernandez.

//Bukowski