Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: John Terry gjorde bort sig

Jag får börja med att be om ursäkt – jag vet mycket väl att detta är ett forum för Manchester United. Men samtidigt kan jag inte låta bli att skriva av mig efter denna sanslösa fotbollskväll.

Det är med ytterst blandade känslor som jag såg framemot kvällens match mellan Barcelona och Chelsea. Jag sympatiserar inte med något av lagen utan känner tvärtemot ett stort förakt mot de båda klubbarna. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag innan matchen inte hade någon favorit.

Men nu blev det som det blev och matchen innehöll allt godis som en neutral fotbollsnjutare kan önska sig. Straff, rött kort, skador och avgörande mål i slutsekunderna!

Såhär är i efterhand så är jag väldigt nöjd med outputen. Framförallt med att Barcelona gick på pumpen och att dvärgen Messi blev syndabock med en missad straff som antagligen hade vunnit matchen för katalanerna. Jag må vara en av få som inte ser deras briljanta spel men det är främst för att jag blir förblindad av deras fula spel med filmningar och onödigt tjafs hela tiden.

Är jag, som anglofil, nöjd och glad över att vi får se en engelsk representant i Champions League-finalen? Inte det minsta! Tro inte för en sekund att jag är belåten över Chelseas avancemang utan min glädje är endast förankrad i Barcelonas misslyckande. Jag hoppas att detta kan vara början på slutet på medias orimliga glorifiering av Pep Guardiola.

Chelsea i övrigt gjorde ett bra jobb till trots för att det försvårades avsevärt efter att äcklet Terry, tillika lagkapten, gjorde bort sig totalt och fick rött kort. I stunden tyckte jag att det var hårt dömt men efter att ha bevittnat reprisbilderna så är det ett solklart rött kort. Chelsea parkerade bussen framför straffområdet och höll emot. Sett över hela denna semifinalserie så tycker Petr Cech var det mest värdefulla spelaren.

Nu är det synnerligen viktigt att Chelsea inte vinner finalen. Det är de inte värda. Och jo, jag vet att de är i final och vi gick inte ens vidare från gruppspelet men jag kan inte förlika mig med tanken att de skulle vara bäst i Europa. Oavsett om Chelsea får möta Real Madrid eller Bayern München i finalen så tror jag att de blir några nummer för små. Men om de nu skulle lyckas med konststycket att dra det längsta strået så glädjer det mig något oerhört att John Terry är avstängd och inte kommer få chansen att leda sitt lag till en europacuptiteln.