Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Titelstriden ska avgöras

Nu ska ligan avgöras. När Manchester Uniteds elva imorgon tågar in på Etihad stadium är det för en match som kan komma att påverka ligastriden under flera år framöver. Ta poäng och 20:e titeln är praktiskt taget bärgad, eller se stenrike grannen City övervinna sin losermentalitet.

Efter förlusten borta mot Wigan och tappet till 4-4 mot Everton hemma på Old Trafford är plötsligt ligasegern inom räckhåll för Manchester City. Inför morgondagens match skiljer tre poäng mellan lagen samtidigt som City har den bättre målskillnaden. Allt utom förlust är alltså det som räknas.

City tappade poäng i osannolika tre raka matcher. Med sedan dess har de sprutat in 12 mål i de tre senaste. United ledde som mest med åtta poäng ned, tills Steven Pienaar petade in 4-4 i slutskedet av förra omgångens match.

United har laddat upp på träningsläger i Wales under veckan som varit och förhoppningsvis har de käkat taggtråd till frukost och tvingats se slowmotionklipp med de 19 ligatitlarna och Sir Alex Fergusons bästa motivationsvideos ”Hur du blir av med rynkorna och hörseln på 30 sekunder” och ”Vinn ligan eller byt klubb”.

Manchester United
Defensiven blir avgörande. Jonny Evans är ett frågetecken inför matchen, så det kan bli så att luftrumsstarke Chris Smalling kastas in i hetluften efter en tid utanför laget. I övrigt saknas ingen förutom sedan tidigare långtidsskadade Anderson, Paul Pogba, Nemanja Vidic och Darren Fletcher.
Räkna med att Danny Welbeck och Nani startar efter sina uppvisningar mot Everton.

United: De Gea, Amos, Rafael, Jones, Smalling, Ferdinand, Evans, Fabio, Evra, Valencia, Nani, Park, Scholes, Cleverley, Carrick, Giggs, Young, Rooney, Welbeck, Hernandez, Berbatov, Owen.

Manchester City
Det ser ljusare ut på Citys skadelista med Micah Richards tillbaka. I övrigt har Roberto Mancini fullt manskap att välja mellan. Mario Balotelli är tillgänglig igen efter avstängning och kommer troligtvis att komma tillbaka in i laget. Troligtvis startar han dock på bänken. Om någon missat det har Carlos Tevez ju välkomnats tillbaka in i laget, och det vore ju själva fan om han skulle få spela en avgörande roll.

City: Hart, Pantilimon, Richards, Zabaleta, Kompany, Lescott, Savic, K Toure, Kolarov, Clichy, Milner, Johnson, Nasri, De Jong, Barry, Y Toure, Pizarro, Silva, Balotelli, Aguero, Tevez, Dzeko.

I det här läget betyder tidigare möten inte mycket, nästan ingenting. Men vi minns alla 1-6 på Old Trafford tidigare denna säsong och givetvis gör även spelarna det. City vet alltså att de kan slå United, men samtidigt vet varje spelare i röd tröja vad en ny förlust innebär.

Spelarna i båda lag vet vad matchen betyder för drömmen om ligatiteln – Uniteds 20:e eller Citys första på 44 år. United spelar hemma mot Swansea i nästa omgång medan City åker till svåra St James Park, men det är ingen garanti. Newcastle torskade 4-0 mot bottenlaget Wigan senast.

I morgon avgörs det, i praktiken, vilka det blir.

Matchen visas på Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD imorgon med start klockan 21.00