Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Peptalk inför kvällen

Ikväll när vi skickar ut våra 11 krigare på Etihad Stadium så betyder det så mycket mer än tre poäng och derbyrivalitet. Det handlar om ligatiteln, lillebror-Citys andra ligatitel eller Man Uniteds 20:e, hur skall det bli? Sist City vann ligan var 1968. Det trumfade vi med råge genom att vinna Europacupen (Champions League).

Ikväll gäller det att frigöra all inneboende energi och spela på gränsen av allas kapacitet och dessutom spela på gränsen av vad som är tillåtet. Fantastiska ögonblick skapas vid fantastiska tillfällen och ikväll är det ett sådant ypperligt tillfälle. Vi måste spela vår match, göra det vi är bäst på. Inte låta oss vaggas in i deras spel för då är det kört.

Ikväll handlar det inte om historien eller om framtiden, utan endast om kvällens match. Vi måste kriga som om det vore en kamp om livet. Efter 90 spelade minuter skall vi kunna gå mot spelatunneln med högt burna huvuden oavsett vad det står på resultattavlan.

Ikväll handlar det om att avsluta den resan vi påbörjade för flera månader sedan. Efter kvällens drabbning har vi spelat 36 matcher, lika många hemma som borta. Vi har gjort det bra tilltrotts för att vi har fått slå underifrån större delen av säsongen. Efter att ha gjort en fenomenal resa kom vi ikapp och till och med förbi. Men efter ikväll kan allt vara förgäves. Det är sällan man kommer ihåg en tvåa, det är förstaplatsen som räknas.

Ikväll kan det, om vi har oflyt, komma att bli mörkt och otäckt. Men då gäller det att inte ge upp. Fortsätta kämpa ända in i kaklet även om segern ser ut att var bortom räckhåll. För vi, alla fans, tror på vårt lag och vi kommer inte ge upp förrän matchen är helt slut. Det kommer vara 650 miljoner tv-tittare världen över som alla kommer att stå upp för vårt lag.

Ikväll tror jag på seger, jag känner det inom mig. Jag må vara så nervös så att jag inte sovit en blund i natt och känner mig totalt handlingsförlamad. Men jag känner trots allt ett visst lugn någonstans inom mig. Vet inte vad Sir Alex kommer att hitta på ikväll men någonting kommer att ske. Ett eller två ess i rockärmen kommer han att visa oss, var så säker. Kom igen nu!

Believe.

Res med oss till Manchester!