Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Nani till kvartsfinal

Portugal och Nani är klara för kvartsfinal medan Danmark och Anders Lindegaard får packa semesterväskorna. Detta står klart sedan Portugal besegrat Holland med 2-1 samtidigt som Danmark förlorade med 2-1 mot Tyskland.

Nani
Portugal fick en dålig start i matchen mot strykpåsen Holland och låg tidigt under med 1-0. Holland jagade en seger med minst två mål vilket öppnade ytor för Portugal där den förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo fick massor av chanser att göra mål (tolv skott i en och samma match är nytt EM-rekord). Det var också Ronaldo som skulle kvittera efter knappa halvtimmen.

I andra halvlek fick Nani en utmärkt chans att göra 2-1. Unitedspelarens avslut i fritt läge var dock inte bättre än att målvakten kunde rädd. Nani skulle dock få revansch några minuter senare då han med en delikat passning friställde Ronaldo som inte gjorde något misstag – 2-1 till Portugal, vilket också skulle bli slutresultatet. Portugal därmed till kvartsfinal.

Nani spelade förstås återigen från start. Han gjorde igen en mycket bra match och gör en utmärkt turnering. Precis som i tidigare matcher blev han också utbytt i slutskedet. Nani och Portugal ställs nu mot Tjeckien och borde ha utmärkta chanser att boka en semifinalplats.

Anders Lindegaard
Portugals seger mot Holland betydde att Danmark var tvingade att besegra Tyskland för att nå kvartsfinal och den uppgiften blev danskarna övermäktigt. Anders Lindegaard fick återigen sitta på bänken och peta i näsan. Tyskland vann med 2-1 men kanske hade den danska sagan slutat bättre om de hade fått den straff de skulle ha haft vid ställningen 1-1…

Res med oss till Manchester!