Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Bobby Charlton bar OS-facklan förbi Old Trafford

Den traditionsenliga fackelstafetten pågår för fullt i England inför sommarens OS i London. På söndag morgon passerade facklan Old Trafford och den som hade äran att föra facklan förbi Manchester Uniteds arena var ingen annan än legenden Sir Bobby Charlton.

Charlton såg ut att trivas när han bar facklan och stannade framför statyn på sig själv, Denis Law och George Best innan han passade den olympiska elden vidare på färden mot London. Charlton är en av 8000 fackelbärare på en 13 000 km lång resa förbi 1000 städer, orter och byar i Storbritannien under 70 dagar inför OS-invigningen i London den 27 juli.

Old Trafford är en av arenorna där det kommer att spelas OS-fotboll i sommar. Uniteds arena kommer att vara värd för totalt nio matcher, sju i herrturneringen och två i damturneringen. Bland höjdpunkterna noterar vi en av Storbritanniens gruppspelsmatcher, en kvartsfinal och en semifinal på herrsidan samt en semifinal på damsidan.


Sir Bobby Charlton bär OS-facklan förbi Old Trafford.

Källor: @RedMancunian, Manutd.com