Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Nani utslagen på straffar

EM är över för Uniteds representanter. Nani, Uniteds sista hopp, lämnar turneringen sedan Portugal förlorat mot Spanien på straffar i en match som stod 0-0 efter ordinarie tid och efter förlängningen.

Nani spelade givetvis från start för Portugal. Han gjorde en hyfsad match men fick få bollar att arbeta med och han skapade ingen riktigt het målchans. Efter att ha blivit utbytt i slutskedet av Portugals fyra första EM-matcher fick Nani den här gången spela hela matchen. Antagligen beror det på att Nani anses vara en bra en bra straffskytt och han fick mycket riktigt också slå en straff i straffläggningen. Det stod 2-1 till Spanien efter fem straffar när Nani klev fram – och han slog en utmärkt straff som Casillas inte hade en chans att rädda. Men det räckte alltså inte för Portugal.

Annat av Unitedintresse att notera är att Gerard Pique säkert satte straffen som gav Spanien ledningen med 2-1. Däremot fick Cristiano Ronaldo aldrig chansen att slå någon straff. Vi kan bara anta att det var meningen att han skulle ha slagit Portugals femte straff men enligt mig är det fullständigt galet att riskera att din bästa (?) straffskytt inte ens får chansen att skjuta. Å andra sidan finns det statistik som pekar på att sannolikheten för att Ronaldo skulle missa var mycket stor – Sporting Intelligence och Irish Examiner.

Res med oss till Manchester!