Chevrolet ny huvudsponsor

Manchester United annonserade idag att Chevrolet kommer att ta över som klubbens tröjsponsor från och med säsongen 2014/15 då klubbens avtal med nuvarande tröjsponsorn Aon går ut. Avtalet med Chevrolet sträcker sig över sju år men summan biltillverkaren betalar har inte offentliggjorts.

Chevrolet blir Uniteds femte tröjsponsor, efter Sharp, Vodaphone, AIG och Aon, och är sedan juni Uniteds bilsponsor. Chevrolet skrev nyligen på ett avtal om att även bli Liverpools bilsponsor.

Tidpunkten för avtalets annonsering är en smula överraskande då Uniteds avtal med Aon sträcker sig t.o.m. 2014. I min värld indikerar det att United borde ha fått till ett bra avtal, man har ingen anledning att vara desperata i ett så tidigt skede. Men ekonomi är å andra sidan inte mitt gebit.

Samtidigt kan det vara värt att notera att General Motors, som äger varumärket Chevrolet, har ekonomiska problem. De valde att inte sponsra Super Bowl tidigare i år p.g.a. kostnaden ansågs vara för stor.

Uniteds pressrelease är givetvis fylld av citat där United och Chevrolet kliar varandra på ryggen. Vill ni läsa det finns pressreleasen på Manutd.com.

Källor: Manutd.com, Bloomberg.com

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS