Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

OS: Storbritannien till kvartsfinal

Storbritannien besegrade Uruguay med 1-0 och är klara för kvartsfinal i OS. I övriga matcher med Unitedintresse noterar vi att Spanien spelade 0-0 mot Marocko och att Brasilien vann med 3-0 mot Nya Zeeland.

Storbritannien till kvartsfinal
Storbritannien behövde en poäng mot Uruguay för att säkra avancemang. Tränare Pearce valde att låta Ryan Giggs sitta på bänken, vi vet inte om det beror på den lättare skada som Giggs har haft känning av eller om Pearce bedömer att det tuffa spelschemat är för hårt för Giggs. Oavsett vilket klarade sig britterna bra utan Giggs. Sturridge sköt 1-0 precis före halvtid och laget kunde sedan försvara ledningen matchen ut.

Tom Cleverley spelade återigen hela matchen och gjorde på nytt en bra insats. Vi uppskattar dessutom en tuff tackling på den osympatiska Suarez. Cleverley har nu spelat 90 minuter fyra matcher i rad (träningsmatchen mot Brasilien inför OS inkluderad), något som bådar mycket gott inför säsongen.

Segern innebär att Storbritannien vann gruppen. Sydkorea väntar i kvartsfinal på lördag (20.30).

Enkelt för Brasilien
Brasilien hade redan vunnit gruppen inför dagens match mot Nya Zeeland och passade på att vila spelare. Rafael spelade ändå hela matchen. Han borde ha fått en assist då han gav Neymar öppet mål, stjärnan sköt dock över. Nu gjorde det inte så mycket, Brasilien ledde redan med 3-0, vilket också skulle bli slutresultatet. Brasilien lämnar gruppspelet med tre raka segrar och nio gjorda mål och måste gälla som storfavorit att ta sitt första OS-guld.

Brasilien möter Honduras i kvartsfinalen på lördag (18.00).

Lottningen bäddar för övrigt för en semifinal mellan Brasilien och Storbritannien på Old Trafford på tisdag. Något att se fram emot för Giggs, Cleverley och Rafael. Först ska bara Sydkorea och Honduras besegras.

De Gea höll nollan
Det spanska OS-fiaskot fullbordades med en 0-0-match mot Marocko. Därmed lämnar Spanien turneringen utan att ha gjort ett enda mål. De Gea fick i alla fall hålla nollan på onsdagskvällen och han rapporteras ha gjort en grym räddning i slutet av matchen.

De Gea återvänder nu till United. Det tackar vi för. Jag tror att det är bra för United om det går bra för Cleverley, Giggs och Rafael i OS, samtidigt tror jag att det mycket viktigt för United att De Gea får göra ett par träningsmatcher med United innan ligan börjar. Jag gissar att Anders Lindegaard inte är lika nöjd.