Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic spelklar

Goda nyheter från Manchester – Sir Alex Ferguson låter meddela att Nemanja Vidic är spelklar igen.

United reser till Norge, Sverige och Tyskland för säsongens tre sista försäsongsmatcher. Klubbens EM-spelare är tillbaka efter semester och nu meddelas alltså att även Nemanja Vidic kommer att delta. Vidare räknar vi med David de Gea i mål då dennes OS-äventyr tog slut igår.

Sir Alex Ferguson redogör för situationen med klubbens försvarare: ”Chris Smalling är borta i tio veckor […] och Jonny Evans är fortfarande bara i lätt träning. […] Rafael [spelar OS] och Fabio är borta på lån så där har vi fyra defensiva spelare som vi inte har för de fyra backpositionerna. Vi har dock Phil Jones, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand och Patrice Evra. Det kommer att vara vår backlinje på turnén. Förhoppningsvis får vi inga fler skador då det skulle lämna mig kort.”

Ferguson har också förklarat att United kommer att EM-spelarna kommer att spela. Det är dock en självklarhet, mer intressant är kanske att Uniteds manager inte ser det som något stort problem att flera spelare är med i OS: ”[EM-spelarna] måste spela. Det är ingen tvekan om det. Vi behöver få de spelarna i form. Det är en liten komplikation med OS. David de Gea […] ska vara tillbaka hos oss den här veckan. Rafael, antar jag, kommer att gå till finalen med Brasilien. Och sen har vi Tom Cleverley och Ryan Giggs. När de sluter upp sig till oss beror på hur långt in i turneringen de går men de kommer inte att vara med oss för matcherna i Europa. Det är ingen problem [med deras form]. De har tränat lika länge som vi har och de kommer att få tillräckligt med matcher i kroppen under OS. Jag hoppas att de gör det bra och går en lång väg i tävlingen. Det skulle betyda att de kan ha spelat fem eller sex matcher. Så jag har ingen oro vad gäller deras form.”

United flyger till Oslo på lördag. Träningsmatcher väntar mot Vålerenga (söndag 16.00 i Oslo), Barcelona (onsdag 20.00 i Göteborg) och Hannover 96 (lördag 11 augusti 20.20 i Hannover). Matchen mot Barcelona visas på TV4. Tyvärr verkar den matchen vara den enda under Uniteds försäsong som visas på teve i Sverige.

Källa: Manutd.com