Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic och Keane nöjda

Manchester Uniteds lagkapten Nemanja Vidic gjorde, mot Vålerenga, comeback efter skada och var förstås belåten efter matchen. Samtidigt gjorde Michael Keane sin första match från start för United och var även han var mycket nöjd.

Nemanja Vidic gjorde sin första match på åtta månader och spelade 60 minuter utan att uppleva några problem: ”Jag kände mig bra. Efter åtta månader utan en match är det givetvis så att du måste bli van med ditt positionsspel och fortfarande, formmässigt, är det inte där det förhoppningsvis kommer att vara om några veckor men jag är nöjd. Mitt knä kändes bra, jag kände mig bra och förhoppningsvis kommer nästa match att bli bättre.

”Det var frustrerande men givetvis visste jag att jag skulle bli borta i sex månader. Jag försökte göra det bästa av det, att jobba hårt och när jag kom tillbaka vara likadan som jag var före skadan. Det var mitt mål och vi får se hur bra jobb jag gjort under de sex månaderna. Det är svårt men det är en del av fotbollskarriären. Alla idrottsmän riskerar skador och förhoppningsvis är det här bakom mig och bättre dagar framför mig.

Matchen mot Vålerenga är snabbt glömd och Vidic talade mer om matchen mot Barcelona och ligastarten: ”Det gick bra. Givetvis var det den första matchen för flera spelare, givetvis mig själv också. Det var ett bra test. Givetvis var resultatet inte vad vi förväntade oss men vi hade i alla fall chanser vi inte gjorde mål på. Jag tycker att det var en bra match och ett riktigt bra test för oss.

”[Barcelona] blir en tuff match men givetvis kommer det att bli ett bra test för oss. Vi behöver den typen av matcher innan ligan börjar. Vi måste vara medvetna om att det inte räknas för troféer och poäng. Förra året slog vi Barcelona i en träningsmatch och förlorade i en final och förhoppningsvis blir det ett bra test och att vi kommer att göra en bra match. Men vi måste förbereda oss för Premier League och Champions League. Det är vårt mål.”

Där det för Vidic endast handlade om att hitta form inför säsongen var det en större match för Michael Keane. Keane gjorde sin första match från start för United och han fick spela vänsterback, en position han inte är van att ha: ”Det var konstigt, jag har inte spelat där på mer än ett år nu men jag tycker att jag anpassade mig ganska bra till positionen och Rio och alla andra spelare hjälpte mig en hel del. Så jag tycker att jag gjorde det ganska bra.

”Det har alla stor erfarenhet och de är fantastiska spelare att spela med. Jag växte upp med att titta på dem alla och att spela i samma lag som dem är fantastiskt. Jag njöt verkligen av det.”

Keane kanske får nöja sig med att sitta på bänken mot Barcelona men han ser oavsett fram emot den matchen: ”Det har varit bra hittills. Vi har bara varit [i Oslo] en dag men vi har haft en bra tid runt hotellet och matchen idag var en fantastisk upplevelse. [Barcelonamatchen] är ett fantastiskt tillfälle för alla och det kommer att bli en fantastisk match bara att titta på, för att inte tala om att få spela i den ifall jag får en chans. Jag ser fram emot det.”

Källa: Manutd.com