Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Hannover – United

Det är dags för försäsongens sista match. På lördag kväll, avspark 20.20, ställs United mot Hannover 96 på Niedersachsenstadion. Kan United äntligen göra några mål?

Manchester United
United har spelat fem matcher under försäsongen. Man har vunnit mot AmaZulu och Shanghai Shenhua, spelat oavgjort mot Ajax Cape Town och Vålerenga samt förlorat mot Barcelona på straffar. Laget har endast gjort tre mål på de fem matcherna.

Inför matchen mot Hannover är Tom Cleverley och Ryan Giggs tillbaka i truppen efter OS-spel. Framför allt blir det spännande att se Cleverley spela, han gjorde en mycket bra OS-turnering och belönades med en a-landslagsplats inför matchen mot Italien på onsdag. I den landslagstruppen hittar vi även Carrick och Young medan Rooney och Welbeck vilas.

Det är ingalunda bra med landskamper onsdagen innan ligan börjar men det är bara att acceptera läget. Värst för United är att Shinji Kagawa åker till Japan för att spela mot Venezuela, onödig restid och onödig tidsomställning.

Nåväl, United reser till Tyskland med följande 19 spelare:

Målvakter: De Gea, Lindegaard
Försvarare: Evra, Ferdinand, M Keane, Vidic
Mittfältare: Anderson, Bebe, Brady, Carrick, Cleverley, Giggs, Kagawa, Nani, Young, Valencia
Anfallare: Berbatov, Hernandez, Rooney

Vi noterar att Scholes och Welbeck inte är med i truppen. Vi är rätt säkra på att Scholes vilas däremot vet vi inte varför Welbeck saknas. Det finns ingen logik i att vila Welbeck och det är naturligt att man spekulerar i en skada.

Möjlig startelva:
De Gea
Keane, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Carrick, Cleverley, Young
Kagawa, Rooney

Hannover 96
Hannover är förstås en nivå sämre än Barcelona men blir ändå ett bra test för United. Laget slutade sjua i Bundesliga förra säsongen, även om man var långt (33 poäng) efter mästarna Dortmund. Det räckte till kvalspel till Europa League, tack vare att cupfinalisterna Dortmund och Bayern München tog varsin Champions League-plats.

I och med kvalspelet till Europa League har Hannover redan inlett sin tävlingssäsong. Man lekte med irländska St Patrick’s Athletic, 3-0 (b) och 2-0, och tog sig till den sista kvalomgången. Laget har dessutom spelat hela nio träningsmatcher, sex segrar, en oavgjord och två förluster. Man har dock mött många direkt dåliga lag, vilket förklarar målskillnaden 37-8.

Tittar vi på Hannovers trupp noterar vi framför allt två namn – de tidigare Unitedspelarna Ron-Robert Zieler och Mame Biram Diouf. Diouf, 10 mål på 15 matcher för Hannover, är skadad men Zieler kommer sannolikt att vakta Hannovers mål. Zieler har gjort det mycket bra sedan han lämnade United utan att ha gjort en enda a-lagsmatch. Han är självklar förstamålvakt i Hannover och var med i Tysklands EM-trupp tidigare i år.

Tidigare möten
United har aldrig spelat mot Hannover i en tävlingsmatch.

Hannover 96 – Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Plats: Niedersachsenstadion, Hannover
Tid: Lördag 11 augusti, 20.20

Matchen visas inte på teve i Sverige, således är det en fulstream som gäller.

Källor: Manutd.com, Hannover96.de, Wisla.krakow.pl, Wikipedia