Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vände 1-3 till seger

United vann i Hannover trots att man låg under med 3-1 med tre fjärdedelar av matchen spelad. Segern skrevs till 4-3, Rooney var huvudperson med två mål och två målpass. Chicharito och Kagawa noterades också i målprotokollet för United.

Precis som i Oslo var det Mike Phelan som ledde United, Sir Alex Ferguson var på nytt iväg på klubbaffärer. Handlar det kanske om värvning? Spekulationer lär hur som helst följa.

United startade med ett mycket offensivt lag, där Cleverley och Kagawa utgjorde det centrala mittfältet. Ett intressant test och ett mittfältspar som mycket väl kan fungera mot sämre motstånd. Det var emellertid ofta väldigt stora ytor mellan mittfält och försvar i United. Känslan är dessutom att United kommer att ha mer nytta i en offensivare position. Oavsett gör både Cleverley och Kagawa utmärkta insatser idag.

Utmärkta insatser gör däremot inte Uniteds försvar. Carrick gör det ofta bra som mittback men idag kom han fel i positionerna och förlorade luftduellerna.

United öppnar bäst. Vidic skjuter över efter att ha fått stå omarkerad efter en hörna. Chicharito får öppet mål efter fint förarbete av Kagawa men mexikanen missar skottet och faller istället på rygg, bollen faller till Michael Keane som dock inte lyckas sparka in den i öppet mål. Keane får en ny chans en minut senare då den förre Unitedmålvakten Zieler blockerar Nanis skott rakt på Keane, försvararen avslutar dock som en försvarare.

Istället är det Hannover som gör matchens första mål. Schlaudraff skjuter från långt håll och Lindegaard har en enkel räddning att göra. Den danska målvakten missbedömer dock bollen och lämnar en retur som Sobiech enkelt kan placera in i mål. Svagt av Lindegaard.

United ska dock kvittera rätt snabbt. Nani har flyttat över på vänsterkanten och samarbetar snyggt med Evra. Nani kommer runt på högerkanten och spelar in bollen till Rooney som skjuter ett skott som Zieler tvingas lämnar retur på. Bollen faller till Chicharito som enkelt kan sparka bollen i mål.

Innan den första halvleken är över får Lindegaard göra en bra räddning på ett lågt skott innan Cleverley tråcklar sig igenom försvaret och tvingar Zieler till en hygglig räddning.

Hannover gör åtta byten i halvtid. United nöjer sig med två – De Gea ersätter Lindegaard och Giggs ersätter Young. Jämnt skägg på Uniteds vänsterkant där Giggs och Young tycks ha en inbördes tävlan om vem som kan vara mest anonym.

Hemmalaget tar ledningen nästan direkt i andra halvlek. De Gea boxar undan en hörna men inte bättre än att Hannover kan starta ett nytt anfall. Ett inlägg från vänsterkanten nickas enkelt, och otagbart för De Gea, in i mål av Haggui.

Zieler gör en bra räddning sedan Rooney friställt Chicharito och De Gea gör en bra räddning efter dåligt försvarsarbete i United.

Hannovers tredje mål kommer efter ett anfall på högerkanten. Sindl spelar in bollen i centralt där Abdeallaoue står totalt omarkerad och mycket elegant klackar bollen otagbart förbi De Gea. Uniteds försvar skäms.

United reducerar dock snabbt, sedan David Beckham tillfälligt klätt ut sig till Wayne Rooney. En fantastisk frispark av Rooney, från närmare 30 meter, där bollen flyger in i Zielers högra kryss. Zieler kan endast agera statist.

Pander försöker sig på ett drömmål med ett väl utfört volleyskott. De Gea räddar dock enkelt.

Valencia och Anderson ersätter Vidic och Chicharito efter 73 minuter. Det betyder att Keane går in centralt bredvid Carrick medan Kagawa flyttar fram.

Inhoppare Anderson friställer Rooney med en grym passning. Rooney väljer att slå bollen förbi Zieler och kastar sig sedan över målvakten. Fult av Rooney, domaren faller dock för skådespeleriet och dömer straff. Rooney tar själv hand om straffen och till skillnad från i Göteborg gör han inget misstag, 3-3 placeras enkelt in i målvaktens högra hörn.

United fortsätter framåt och ska också göra 4-3 efter ett snyggt anfall. Nani lyfter in bollen till Rooney som väljer att nickpassa till Kagawa i ett läge där Rooney tämligen enkelt kunde ha tagit emot bollen och haft en egen bra chans. Kagawa är dock i ett bättre läge, tar emot bollen och avslutar distinkt med ett skott som lämnar Zieler chanslös.

På övertid borde Nani ha skjutit 5-3 men han placerar bollen utanför.

Publiken kan dock gå hem belåten. Det var en underhållande träningsmatch där resultatet är sekundärt. Uniteds försvar imponerar inte men det är skönt att laget äntligen får göra några mål. Att det dessutom är rätt spelare, Rooney, Kagawa och Chicharito som noteras i målprotokollet bådar gott inför ligapremiären mot Everton.

Hannover 96 – Manchester United 3-4 (1-1)
1-0 (25) Sobiech
1-1 (31) Javier Hernandez (Rooney)
2-1 (48) Haggui
3-1 (65) Abdellaoue
3-2 (69) Wayne Rooney (direkt frispark)
3-3 (82) Wayne Rooney (straff)
3-4 (84) Shinji Kagawa (Rooney)
United: Lindegaard (De Gea 46) – M Keane, Vidic (Valencia 73), Carrick, Evra – Nani, Cleverley, Kagawa, Young (Giggs 46) – Rooney, Hernandez (Anderson 73)

Försäsongen är nu över för United. Landskamper, meningslösa sådana, väntar på onsdag. Därefter följer en helg med smakprov på fotboll innan ligan börjar måndagen den 20 augusti, då United ställs mot Everton på Goodison Park.