United annonserar sponsoravtal med Bwin

Manchester United annonserade idag att Bwin har skrivit på som sponsor för klubben. Avtalet mellan United och Bwin är på tre år och Bwin kommer att fungera som Uniteds partner för vadslagning och onlinespel.

Avtalet annonserades förstås på ett sätt värdigt ett stort nyförvärv och ackompanjerades av uttalanden där företagen klappade sig själva och sin partner på ryggen. Tradigt tycker jag, är ni av en annan åsikt så kan ni läsa mer på Manutd.com.

Hur mycket pengar som Bwin betalar är inte känt. Supportrar kommer primärt att märka av avtalet på Uniteds hemmamatcher då vadslagningskioskerna på Old Trafford byter flagga från Betfair till Bwin.

Avtalet kommer trots att MUST har initierat en bojkott av Uniteds sponsorer. Budskapet är tydligt, företag struntar i bojkotten och man kan anta att Uniteds övriga sponsorer har känt en försvinnande liten påverkan av bojkotten. Affärer som vanligt för United i jakten på nya sponsorer med andra ord.

Totalt har United nu 28 sponsorer, varav många anpassade till en viss marknad.

Måhända kan det vara värt att notera att priset på Unitedaktien sjunk med ungefär tre procent på torsdagen. Mycket tyder på att just ett sjunkande aktiepris är vår största chans att bli av med Glazer så låt oss hoppas att priset på aktien fortsätter att sjunka.

Källor: Manutd.com, Nyse.com