Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Robin Van Persie helt klar för United

Holländaren Robin Van Persie är nu helt klar för United. Arsenal och United kom överrens om övergångssumman i onsdags eftermiddag, igår kväll klarade han sin medicinska undersökning och idag skrev han under kontraktet tillsammans med Sir Alex Ferguson. Övergångssumman är som vanligt inte officiell, men enligt The Telegraph så betalar United £15milj. direkt, en summa som kan stiga till £22milj. beroende på olika klausuler.

Van Persie kom till Arsenal från Feyenoord i maj 2004 och kostade då £2,75milj. Han har under årens lopp varit väldigt skadebenägen och bara 4 gånger på 8 säsonger gjort 25 ligamatcher eller mer. Bara 1 gång har han gjort fler än 30 matcher, det var ifjol då han spelade alla 38 matcherna för Arsenal. På dessa gjorde han 30 mål och 13 assists och utsågs till säsongens bäste spelare i Premier League.

Personligen är jag delad till övergången. Den ena sidan av mig vill inte se en så pass skadebenägen spelare i klubben, det har vi nog av redan. Dessutom då från Arsenal. Den andra sidan av mig säger dock att man inte kan tacka nej till en spelare ev den kalibern om tillfälle ges. Så vi får hoppas att han undviker skador under säsongen.

United’s anfall består nu av Wayne Rooney, Robin Van Persie, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov och Federico Macheda. Det är ingen vågad gissning att Berbatov försvinner inom de närmaste dagarna och att Van Persie tar tröja nummer 9.

Robin Van Persie:
”It’s an honour to sign for Manchester United. I am looking forward to following in the footsteps of so many great strikers, bringing my experience and playing my part to help the team compete for the biggest trophies in the game. I can’t wait to get started.”

Sir Alex om Van Persie:
”Robin is a world-class striker with a proven record in England and in European football. His talents need no introduction to our fans – he has scored a number of goals against us in some classic battles with his former club. His movement, finishing and all-round ability are outstanding.”

”It wasn’t an easy one,” said Sir Alex. ”Understandably, Arsene Wenger didn’t want to sell to Manchester United – he’s already mentioned that in the morning papers. The boy wanted to come to us and that’s important. He turned down various clubs to join us because he wants the challenge of coming to the biggest club in the world. I think that’s fantastic.”

”That’s what swung it and what made it possible. If he hadn’t come out forcibly to Arsenal to tell them he wanted to go to Manchester United, it meant the negotiations were really over – the only negotiation left was agreeing a fee with Arsenal as there was no-one else in the picture because the boy wanted it and was desperate to come to Manchester United.”

Läs hela intervjun på ManUtd.com