Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand bötfälld, tröjnummer 2012/13

I helgens nyheter noterar vi att Rio Ferdinand bötfälls av FA för en kommentar på Twitter samtidigt som det spekuleras i att han har skadat sig på träning. Vi noterar också att United har meddelat tröjnummer för säsongen 2012/13.

Ferdinand bötfälld
Efter ett förhör med Rio Ferdinand bestämde en oberoende kommission tillsatt av FA att Ferdinand ska böta 45 000 pund och varnas för sitt beteende. Det var i samband med en kommentar på Twitter som Ferdinand anklagades av FA. Beslutet är alltså böter och en varning, tiden för att överklaga domen har passerat.

Ferdinand skadad?
Daily Mail rapporterar på söndagen att Rio Ferdinand har skadat sig på träning och kan komma att bli borta runt en månad. Detta har inte kommenterats av United men om det stämmer är det givetvis ett hårt bakslag för United som redan har tre försvarare, Evans, Jones och Smalling, på skadelistan.

Om det visar sig stämma att Ferdinand är skadad lär vi så Michael Carrick spela mittback under säsongsinledningen. Dubbla slag för United med andra ord, då det i så fall betyder att även mittfältet försvagas. Sannolikt får vi vänta till måndag kväll innan vi får klarhet i frågan.

Tröjnummer 2012/13
På fredagen var det dags för klubbarna att registrera spelare och meddela tröjnummer för säsongen 2012/13. Spelare som värvas innan transferfönstret stänger vid månadsskiftet får självklart registreras senare, vidare får även ungdomsspelare registreras senare.

För Uniteds del finns det några saker att notera. Den nya anfallaren Robin van Persie får tröja nummer 20. Rafael byter från 21 till 2. Sedan tidigare vet vi att Valencia byter till nummer 7, Lindegaard byter till 13, Powell får 25 och Kagawa kommer att spela i nummer 26.

Vidare noterar vi att United registrerar både Berbatov (9) och Fletcher (24).

Många ungdomsspelare registreras också, Blackett, Veseli och Petruccis får tröjnummer.

Alla a-lagsspelare hittar ni genom att navigera till truppen via menyn eller genom att klicka på den behändigt bifogade länken i den här meningen.

Källor: Manutd.com, Daily Mail