Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Everton FC – Manchester United

All väntan är över! Premier League startar och United åker till Liverpool och möter Everton FC i premiären. Förväntningarna är höga och blev inte lägre när Van Persie anlände till klubben. Men en premiär är en premiär och ett bra resultat borta, på Goodison Park, mot yngre broder Nevilles Everton är det enda vi önskar oss på måndag.

Manchester United:

Försäsongen har inte bringat någon förlust men det har varit väldigt målsnålt (om man nu bortser från den senaste matchen).
AmaZulu FC 1-0
Ajax Cape Town 1-1
Shanghai Shenhua 1-0
Vålerengen 0-0
Barcelona 0-0
Hannover 96 4-3

Hur står sig spelarna i form är ett frågetecken för mig. De har varit ute på en tour och spelat matcher som känts väldigt vänskapliga. Rooney låg bakom 4 mål i senaste matchen mot tyska Hannover och det är ett gott tecken. De spelare som spelat OS borde vara i bra matchform. En av Sir Alexs största styrka som tränare är hans fingertoppskänsla för formen på sina spelare så mitt frågetecken borde inte vara något att lägga alltför stor vikt vid.

Det går inte att prata om United nu utan att Van Persies namn kommer upp på tapeten. Det ska bli intressant att se han i Uniteds tröja, absolut. Återstår att se om holländaren kan lägga alla känslor åt sidan och prestera från start i debuten för sin nya klubb. En annan spelare är Kagawa som också debuterar i tävlingssammanhang för United. En spelare som enligt mig är en uppgraderad Park.

Skador som det ser ut nu är att Jones (1 månad), Smalling (2 månader), Evans (Tillbaka i träning med inte redo för match än) och Rio (Fick precis denna nyhet och de första indikationerna säger 2 månader men är inte säker här) är borta. Backkris är ett ord som används flitigt de senaste säsongerna när United har diskuterats. Det kommer givetvis fortsätta med det i år.
Fletcher är även han ett frågetecken men det är glädjande att han har börjat träna med ”First Team” igen.

Tror att Sir Alex kommer spela ett 4-4-1:1 i premiären. Trolig startelva och bänk:

De Gea
Rafael Carrick Vidic Evra

Valencia Scholes Anderson Nani

Rooney Welbeck

Bänk: Lindegaard, M Keane, Cleverley, Giggs, Young, Kagawa, Van Persie

Everton FC:

Under försäsongen har Everton mött följande motstånd.
Morecambe 4-1
Dundee United 1-0
Motherwell 1-1
Blackpool 0-2
AEK Athens 4-1
Malaga 0-1

Everton som under senare år har blivit kända för att vara ett ganska mediokert lag på hösten för att sedan gå på som tåget under våren. De har ett spännande lag på gång och nu när Rodwell såldes till City har nu Moyes lite kapital att värva lite fler spelare.

Fellaini och Gibson har dragits med skador men ska vara tillbaka till den här matchen.

Trolig startelva för Everton som jag tror kommer likna Uniteds med lite 4-4-1:1.

Howard
Neville Jagielka Heitinga Baines

Osman Gibson Fellaini Pienaar

Naismith Jelavic

Bänk: Mucha, Hibbert, Distin, Mirallas, Barkley, Coleman, Vellios

Historik

Vi minns väl alla senaste säsongen när vi spelade 4-4 hemma mot Everton och ligatiteln gled oss lite ur händerna där.

Senaste 10 mötena, på Goodison Park, i ligan mellan Everton FC – Manchester United.
2001/02 0-2
2002/03 1-2
2003/04 3-4
2004/05 1-0
2005/06 0-2
2006/07 2-4
2007/08 0-1
2008/09 1-1
2009/10 3-1
2010/11 3-3
2011/12 0-1

Everton FC – Manchester United
Premier League
Goodison Park
Måndag kl 21:00
Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD