Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Dålig skärpa gav förlust

United förlorade igår med 1-0 borta mot Everton. Uniteds manager Sir Alex Ferguson tyckte ändå att United gjorde en bra match. Vi får också kommentarer från Nemanja Vidic och Evertons manager David Moyes samt en kortare skadeuppdatering.

Sir Alex Ferguson var relativt nöjd med Uniteds insats trots förlusten. Han tycker att United var för dåliga i avslutningsmomentet och tycker att United borde ha utnyttjat inhoppare Van Persie bättre:

”Det var en ganska bra match och det var ingen skillnad mellan lagen. Vi var det bättre fotbollslaget, de hade åtta skott på mål och David de Gea gjorde de mycket bra för oss på det sättet. Men vi hade bollinnehavet och skapade en del utmärkta öppningar utan att lyckas avsluta det. Vi var en liten [besvikelse] i termer av att avsluta våra anfall. Bortsett från det spelade vi bra fotboll, bra kombinationsspel och en annan dag hade vi vunnit matchen.

”Det var ett par tillfällen, Tom [Cleverleys skott] blockerades av Phil Jagielka på linjen. Vi hade dessa typer av möjligheter men laget jobbade hårt och spelade en del fantastisk fotboll. DEt är svårt här. Du har publiken som influerar domaren hela tiden.

”Vi spelade runt [Van Persie] för mycket. Vi visade inte tillräcklig genombrottsförmåga och med Robin i ditt lag vet du att du vill använda hans förmåga mot mittbackarna i situationer han är väldigt bra på. Men vi använde inte honom tillräckligt.”

Michael Carrick tvingades spela mittback för United då Ferdinand, Smalling, Jones och Evans alla var skadade. Ferguson tycker att United klarade sig bra i försvaret och räknar inte med att någon av de skadade backarna ska vara spelklara mot Fulham på lördag:

”Jag tycker inte att du kan kritisera [försvararnas] insats på det sättet. Det var bara svårt att hantera [Fellaini] när du skickade upp bollen till honom. […] [Everton] slog bara iväg bollen framåt till honom, det var allt de gjorde.

”[…] Michael gjorde det bra, bra med bollen och han gjorde sitt bästa. De gjorde sitt bästa allihop.

”Jag tror inte att någon [av de skadade försvararna] kommer att vara spelklara mot Fulham på lördag. Förhoppningsvis kommer Jonny Evans närmare att vara redo att starta. Med en bra veckas träning kommer det att driva på honom och om ett par veckor kommer han att vara ok.”

Uniteds lagkapten Nemanja Vidic tycker att det var en svår match för United och menar att laget nu får fokusera på nästa match:

”Vi visste att det skulle bli en svår match. De gjorde det de är bäst på, spela långbollar och fokusera på fasta situationer. De hade en del chanser och i slutändan förtjänade de att göra mål. Men vi är aldrig nöjda när vi släpper in mål på en fast situation.

”Vi hade en del bollinnehav men var inte kliniska. […] Det var inte en fantastisk match men vi ser redan fram emot nästa. Vi har förlorat vår första match tidigare och avslutat bra så förhoppningsvis kan vi vinna nästa match och få en lång rad segrar [United har inte förlorat en ligapremiär sedan Vidic skrev på för United så här är han ute och cyklar, red. anm.].

”[…] I slutet av matchen såg Everton lite trötta ut och jag trodde, ända till den sista minuten, att vi skulle göra mål. För vi hade en del bra bollinnehav och de drog sig tillbaka lite. Tyvärr kunde vi bara inte få in ett mål.”

Evertons manager David Moyes var däremot mycket nöjd med sitt lags insats. Han ville dock inte dra några stora växlar efter segern:

”Jag är mycket nöjd för jag tycker att laget prestera så bra som någonsin och fick ett bra resultat. Vi har inte börjat säsongen speciellt bra [tidigare år] och inte ens kvällens resultat berättar att vi har börjat säsongen bra. Precis som om vi hade förlorat ikväll så hade vi inte sagt att vi startade säsongen dåligt. Du kan antagligen bedöma det efter omkring tio matcher hur du börjat säsongen.”

Noterat
# Shinji Kagawa spelade hela matchen och blev därmed första Japan att representera United i en tävlingsmatch.
# Robin van Persie gjorde Uniteddebut då han hoppade in med 22 minuter kvar att spela. Tyvärr blev det ingen drömdebut.

Källor: Guardian.co.uk, Manutd.com