Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Alexander Büttner klar för United

United bekräftade under eftermiddagen att man har gjort klart med den holländske vänsterbacken Alexander Büttner, född 1989. Han klarade sin medicinska undersökning igår och har nu skrivit under ett 5-årskontrakt t.o.m 2017.

Sir Alex om Büttner:
”Alexander is one of the best young left backs in Europe and we’re delighted to sign him. He’s someone we’ve been watching for a while now. He gives us some really exciting options in that position.”

Büttner själv:
”Joining Manchester United is one of the best days of my life. It’s a team I have admired for many years now and I can’t wait to join my teammates and play my part in helping the club be successful.”

Büttner är som sagt vänsterback men kan även spela till höger samt. som vänsterytter. Han gjorde 32 starter för Vitesse i den holländska Eredivise ifjol, 24 av dessa som vänsterback, på dessa gjorde han 5 mål. Han var med i den preliminära holländska EM-truppen, där han dock föll bort i gallringen. Totalt gjorde han 107 matcher och 10 mål på 4 säsonger i Vitesse.
Han har fått sin fotbollsuppfostran i Ajax men lämnade dom för Vitesse 2008, som 19-åring. Han började som anfallare men har sjunkit allt längre ned i banan genom åren. I juli var han i princip klar för Southampton, den affären gick i stöpet p.g.a en ”tredje-part”.

Personligen så ser jag övergången som klockren. Han kommer att kosta ”peanuts”, är ung och kommer att agera backup till Evra i första hand. Evra behöver avlastning, denna lösning känns mycket bättre än att ha både Baines och Evra, det tror jag hade blivit ”för mycket”. Dessutom så är ju en vänsterback exakt det United saknar, i en i övrigt komplett trupp (nåja, central speluppläggare då, men frågan är om det behövs i spelsystemet.)

Tröjnummer är ej klart. I dagsläget är 21, 28 och 29 lediga, det är ingen vågad gissning att Alexander Büttner spelar med tröja nummer 21.