Spelarbetyg: Everton – United

United inledde säsongen 2012/13 med att förlora med 1-0 mot Everton. Här följer spelarbetyg från matchen.

Fellaini gjorde Evertons mål och var under hela matchen ett stort orosmoment för United. Han fick stort utrymme att agera ostört, kan man inte vinna duellen i luften kan man åtminstone vara i närheten och se till att han inte får tid på sig. Om man dessutom spelar lite småfult lockas Fellaini i samma fälla och då vet vi att domaren normalt blåser frispark till det försvarande laget.

United hade fyra mittbackar borta och tvingades spela med Carrick i backlinjen, vilket märktes. Det var också tydligt att United saknade Carrick på mittfältet.

Trots att United hade 69 procent av bollinnehavet var det Everton som hade flest skott, både på mål och totalt. Det berättar att United hade väldigt svårt att skapa chanser samtidigt som man lät Everton glida igenom lite väl enkelt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
Uniteds målvakt gjorde flera utmärkta räddningar och agerade stabilt i luftrummet. Han hade inget att göra på målet men hade United haft en spelare på stolpen hade det varit den spelaren enkelt kunnat hindra målet. Oklart för mig och det är De Gea eller Ferguson som ansvarar för den taktiken.
Betyg: 8,5

Antonio Valencia
Valencia är ingen högerback och var inte framträdande varken offensivt eller defensivt.
Betyg: 6

Michael Carrick
Det är ingen överraskning att Carrick förlorade duellen mot Fellaini, då är det mer överraskande att det var han som fick ta duellen från början. Carrick är inte bra som mittback mot lag som spelar långt och på kraft. Saknades dessutom som städgumma på mittfältet.
Betyg: 5

Nemanja Vidic
Vidic gjorde sin första match sedan december och det märktes. Inte ens i toppform hade han dominerat mot Fellaini men det hade varit en jämn duell. Nu lät han istället Carrick ta duellen med Fellaini. Ingen fara på taket dock, Vidic kommer att bli bättre för varje match som går.
Betyg: 5

Patrice Evra
United har köpt en ny vänsterback och trots att Buttner är ett okänt namn för många ska Evra inte längre känna sig säker på sin plats. Evra var igår inte alls övertygande, han hade stora ytor offensivt men uträttade ingenting.
Betyg: 5

Nani (utbytt 78)
Drog på sig en fullständigt onödig varning efter några minuter. Varningen var förvisso felaktig men det ursäktar inte beteendet. I övrigt gjorde han ingen bra match.
Betyg: 5

Paul Scholes
Skulle vara den defensiva länken på Uniteds mittfält. Drog på sig en onödig varning tidigt och tvingades sedan hålla igen. Behöver en defensivare mittfältare än Cleverley bredvid sig.
Betyg: 5,5

Tom Cleverley (utbytt 85)
Cleverley hade mycket boll och höll den nästan alltid inom laget. Jag önskar fler potentiellt avgörande passningar men hjälptes inte av att spelarna framför ofta var stillastående.
Betyg: 7

Danny Welbeck (utbytt 68)
Malplacerad och ineffektiv på vänsterkanten.
Betyg: 5

Shinji Kagawa
En utmärkt debut av Kagawa som utan tvekan var Uniteds bästa utespelare. Söker ständigt boll och tappar den nästan aldrig när han får den. Kommer att bli oerhört nyttig när han och laget fått anpassa sig mer till varandra. Frågan är bara vilken position han får.
Betyg: 8

Wayne Rooney
Rooney var dålig och är långt ifrån matchform. Hade några ströchanser men var aldrig nära att göra mål.
Betyg: 5

Robin van Persie (inhoppare 68)
Debuterade utan att göra något större väsen av sig. Det är lite märkligt att han inte fick mer boll att arbeta med. Totalt säger det här ändå ingenting om hur han kommer lyckas i United.
Inget betyg.

Ashley Young (inhoppare 78)
Ett kort inhopp som vi glömmer.
Inget betyg.

Anderson (inhoppare 85)
Kom in, fick bollen, sköt över.
Inget betyg.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS