Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Welbeck skrev på nytt kontrakt

Manchester United meddelade idag att Danny Welbeck har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt, vilket binder honom till United t.o.m. juli 2016.

Longsightsonen Welbeck fyller 22 i november och är en produkt av Uniteds egen akademi. Han har gjort 64 matcher och 17 mål för United och debuterade redan 2008.

Welbeck var förstås nöjd över att signera ett nytt kontrakt: ”Att spela för United är allt jag någonsin velat göra, det har varit min klubb hela mitt liv. Jag kan inte vänta på utmaningen som den nya säsongen för med sig och att göra min del för att hjälpa laget tävla om titlar. Jag lär mig hela tiden från den fotbollens bästa manager och jag är entusiastisk för att det ska fortsätta tillsammans med världsklasspelarna i truppen.”

Som väntat fyllde Sir Alex Ferguson på med lovord: ”Danny har varit med klubben sedan han var åtta år gammal och har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Först som utlånad och förra året som en ordinarie spelare i a-laget. Han har blivit en viktig spelare på landslagsnivå också, vilket hans mogna insatser under EM visade. Det här året är ännu ett viktigt år för honom. Han har en lysande framtid framför sig.”

Källa: Manutd.com