Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United-Fulham FC

Efter den tunga bortaförlusten mot Everton är det nu dags för hemmapremiär. Fulham kommer med självförtroendet i topp efter en imponerande 5-0 vinst hemma mot Norwich. Dock har gästerna misslyckats med att ta poäng dem åtta senaste mötena på Old Trafford – vi hoppas att det fortsätter i den stilen.

Manchester United:

En  halvknackig försäsong fylldes på med förlust borta mot Everton med 1-o. En match där man helt enkelt inte var tillräckligt bra. Carrick hade det oerhört tufft mot Fellaini då han vikarierade som mittback, något Everton utnyttjade gång på gång under matchen. Det var just Carrick som flög i närkampen med Fellaini på hörnan, som resulterade i matchens enda mål.

Om man ska se det ur en positiv synvinkel: United har förlorat säsongens första match tre gånger tidigare i Premier League, varav två av dem gångerna har man slutat som ligavinnare (1992/1993 och 1995/1996).

Skadeeländet fortsätter bland Uniteds mittbackar, då varken Smalling, Ferdinand, Evans eller Jones finns tillgängliga för spel. Detta talar för att Carrick fortsätter vikariera som försvarare och bildar mittbackspar tillsammans med Vidic. Van Persie gör med största sannolikhet sin första start i Unitedtröjan. Troligtvis gör Kagawa hemmadebut efter att ha varit en av få spelare som gjorrt en godkänd insats mot Everton. Sir Alex har bekräftat att nyförvärvet Büttner börjar matchen på bänken.

Möjlig startelva och bänk (4-4-2):

De Gea
Valencia, Vidic, Carrick, Evra
Nani, Scholes, Kagawa, Young
Van Persie, Rooney

Bänk: Lindegaard, Rafael, Büttner, Cleverley, Giggs, Welbeck, Chicharito

Fulham FC

Fulham hade lekstuga i säsongens första match mot Norwich hemma på Craven Cottage, en match som slutade hela 5-0. Trots attt svensken Kacaniklic  gjorde mål senast mot Norwich tror jag personligen att han börjar på bänken. Detta för att tränaren Martin Jol förmodligen väljer en mer försiktig uppställning mot United. Däremot kommer killen som klackade fram till svenskens mål, Mladen Petric, till spel. Förutom den vackra framspelning gjorde han även två mål – något man får se upp med i den svaga och skadedrabbade backlinjen.

Ett stort avbräck, trots att det gick bra senast, är att Clint Dempsey inte kommer till spel p.g.a. hans osäkra framtid i klubben. Kerim Frei och Philippe Senderos är fortfarande skadade och finns inte med i truppen, det gör dock Zdenek Grygera som är tillbaka från sin knäskada.

Möjlig startelva och bänk (4-2-3-1):

Schwarzer
Riether, Hangeland, Hughes, J-A Riise 
Sidwell, Diarra
Ruiz, Dembele, Duff
Petric 

Bänk: Stockdale, Kelly, Baird, Kasami, S. Davies, Kacaniklic, Rodallega

Historik:

Fulham har som sagt inte lyckats ta poäng på dem åtta senaste matcherna på Old Trafford. Varav de fem senaste av dessa matcher har man heller inte lyckats göra mål. Här är dem 10 senaste Premier League-matcherna lagen emellan på Old Trafford:

2002/2003 Man Utd-Fulham 3-0
2003/2004 Man Utd-Fulham 1-3
2004/2005 Man Utd-Fulham 1-0
2005/2006 Man Utd-Fulham 4-2
2006/2007 Man Utd-Fulham 5-1
2007/2008 Man Utd-Fulham 2-0
2008/2009 Man Utd-Fulham 3-0
2009/2010 Man Utd-Fulham 3-0
2010/2011 Man Utd-Fulham 2-0
2011/2012  Man Utd-Fulham 1-0

Manchester United-Fulham FC
Premier League
Old Trafford
Domare: Kevin Friend

Lördag 16:00
Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD