Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Berbatov till Fulham!

Det som egentligen har varit oundvikligt har nu till sist skett, Dimitar Berbatov lämnar United och går (bara läkarundersökningen kvar, som sker i skrivande stund) till Fulham! Från början ryktades det starkt om Fiorentina, som hade betalat en summa till United redan och dessutom Berbatov’s flyg till Italien. Bulgaren tackade dock nej till Fiorentina, då la istället Juventus ett bud och hoppades kunna locka med ett bättre kontrakt. Berbatov valde istället att stanna i England av familiära skäl, han och familjen flyttar nu till London istället.

Berbatov, som lämnade tyska Bayer Leverkusen för Tottenham i maj 2006, kom till United bara minuter innan transferfönstret stängde den 1 september 2008 och kostade United £30 milj. I United gjorde han totalt 149 matcher och 56 mål, alltså mål i mer än var 3:e match, ett enastående facit. Säsongen 2010/2011 vann han Premier Leagues skytteliga med 20 mål på 32 matcher. Vad Fulham får betala är som vanligt inte officiellt, men en summa kring £5 milj. ligger nära till hands.
Summan på £30 milj. har av många kritiserats för att vara alldeles för hög i förhållande till vad Berbatov presterat, till största delen p.g.a bulgarens väldigt loja stil på plan.

När Sir Alex ifjol ville ha ett snabbare anfallsspel så minskades Berbatov’s möjligheter till spel betänkligt. Bara 12 ligamatcher (7 mål ändå) säger en del då Sir Alex föredrog Danny Welbeck framför bulgaren.

Personligen är detta en stor förlust. Berbatov är en av mina absoluta favoritspelare i klubben. Efter Cantona så är Berbatov den elegantaste spelaren som jag haft nöjet att följa under mina över 25 år som supporter till klubben. Det finns ingen som kan hålla i bollen som han och samtidigt få allting att se så enkelt ut. Hans loja spelstil stör inte mig överhuvudtaget, det är ju hans stil, och en framgångsrik sådan.
Att han sedan verkar vara en oerhört sympatiskt kille utanför planen och aldrig har gnällt när han inte fått spela gör inte saken sämre. Och vem minns inte hans hysteriskt roliga imitation av Gudfadern, HÄR

Det är med lite sorg i hjärtat jag nu tvingas acceptera att Dimitar Berbatov inte längre spelar i Manchester United. Jag önskar honom lycka till i Fulham, som nu får njuta av hans fantastiska fötter i minst 2 år framöver.