U21 slog Tottenham

Uniteds U18-lag slog Tottenham så sent som förra veckan och nu lyckades U21-laget med samma bedrift. I en jämn match drog United det längsta strået och vann med 2-1.

Redan efter två minuter tar United ledningen när Macheda kommer först på en djupledsboll, hans skott går rakt på målvakten men returen studsar tillbaka på Macheda och in i mål.

Tidigt i andra halvlek ökar United på till 2-0 på straff. Powell blir fälld i straffområdet och Macheda slår kyligt in straffen i fel hörn för målvakten.

Resten av halvlekens kännetecken är hafsigt spel och få klara målchanser. Men med tio minuter kvar får Tottenham också en straff sedan Wootton tryckt omkull en motståndare. Straffen sätts säkert i fel hörn för Lindegaard. Men det blir ingen riktig forcering från Tottenhams sida och matchen slutar 2-1.

United gör ingen särskilt bra match men vinner ändå mot ett ganska starkt Tottenham. Det viktiga är trots allt att Evans gjorde 90 minuter och skötte sig riktigt bra medan Büttner fick debutera och även om han inte var involverad så mycket gjorde holländaren ändå en bra match och visade upp fina tendenser. Fletcher spelade igen och fick viktig matchträning. Lindegaard var riktigt bra i målet med bland annat en högklassig dubbelräddning.

Manchester United U21 – Tottenham Hotspur U21 2-1 (1-0)
Uniteds mål: Macheda (2, 50)
United: Lindegaard – Wootton, Evans, Keane, Buttner – Fletcher, Tunnicliffe, Powell – King (Thorpe 85), Macheda (Cole 65), Brady (Lingard 60).