Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Southampton – Manchester United

Den klassiska Premier League-klubben Southampton får äntligen möta United igen, och denna gång i seriespelet. Senaste gången man möttes i serien var säsongen 2004/05, när laget sedan åkte ur. Återkomsten är något alla fans har längtat efter, och laget har imponerat de senaste två säsongerna.

Vi går vidare till den tredje omgången i Premier League. Matchen mot Everton vill nog de flesta glömma, när vi sedan mötte Fulham såg vi några ljusglimtar. Förhoppningsvis blir laget bättre och bättre för varje omgång, och tar i sådana fall en stabil seger mot Southampton.
Viktigt att påpeka är att Southampton har tagit en utav de största segrarna mot United någonsin, i mål räknat, när man säsongen 1996/97 vann med 6-3 hemma på The Dell och Egil Østenstad gjorde hattrick.

United ligger för tillfället på en sjundeplats i serien med 3 poäng, medan Southampton ligger på en 19:e plats efter sina två inledande förluster.

Southampton:
Det har nu gått åtta år sedan Southampton spelade i Premier League senast. De imponerade minst sagt stort förra säsongen i Championship. Jag tycker att det känns otroligt roligt att ha tillbaka det klassiska laget i högsta divisionen, samtidigt som man känner sig lite nervös inför just denna typen utav match.
Man spelade mycket bra mot City i första matchen, men förlorade till slut med 3-2 på Ettihad Stadium. Sedan tog man emot Wigan på St. Mary’s, vilket även det släutade med en förlust, 0-2.
Mot just United har Southampton varit bra tidigare, vunnit 38 % av matcherna hemma, och endast Arsenal och Chelsea har en bättre segerprocent mot United på hemmaplan.

Precis innan transferfönstret stängde igår, värvade klubben Gaston Ramirez från Bologna, men det är osäkert om han får spela mot United utan en riktigt träning med laget i kroppen. Sedan tidigare har man i laget Nathan Clyne, högerbacken som United varit intresserade av en tid, men som sedan valde Southampton samt Sverigebekantingen Joos Hooiveld.
Ricky Lambert stod för en ytterst bra förra säsong, och var lagets skyttekung. Det är en spelare som Unitedförsvaret måste hålla koll på.

Möjlig startelva och bänk (4-3-3):
Davis
Clyne, Hooiveld, Fonte, Fox
Davis, Schneiderlin, Lallana
Rodriguez, Lambert, Guly

Avbytare: Gazzaniga, Ward‑Prowse, Gaston Ramirez, Richardson, Mayuka, De Ridder, Puncheon

Manchester United:
United vände på steken förra lördagen, efter att förlorat mot Everton i första omgången, genom att vinna hemma på Old Trafford mot Fulham med 3-2. Spelet såg stundtals riktigt bra ut, men man lyckades inte få in bollen på alla de fina lägena man hade. Matchen kommer de flesta dock minnas på grund av två situationer. Dels situationen där Vidic sätter en boll i eget mål, när De Gea visade att han fortfarande inte har koll på höjdbollar och är helt fel i tajmingen, och dels för den otäcka skada Rooney drog på sig. Rooney blev stämplad i låret så att han fick ett stort köttsår, och fick genast bäras av planen på bår.

Ferguson kan mycket väl spela ett 4-2-3-1 system denna söndag med Kagawa i en släpande roll. Rooney är borta i minst fem veckor, enligt nuvarande prognos, och Young ska enligt manutd.com inte heller kunna närvara på grund av den skada han ådrog sig mot Fulham. Evans kommer antagligen vara tillbaka i startelvan efter sin skada, då Carrick inte klarar att spela mittback på tryggt sätt.

Bänken ser rätt tunn ut, med många spelare på skadelistan. Frågan är om Powell och Büttner kommer att få spela några minuter denna match, vilket jag hoppas på.

Möjlig startelva och bänk (4-2-3-1):
De Gea
Rafael, Evans, Vidic, Evra
Cleverley, Carrick
Valencia, Kagawa, Nani
Van Persie

Avbytare: Lindegaard, Welbeck, Giggs, Hernández, Powell, Scholes, Büttner

Historik:

Senaste 10 mötena i ligan mellan Southampton – Manchester United:
De fyra senaste matcherna har spelats på lagets nuvarande hemmaarena St. Mary’s Stadium och de sex tidigare mötena utspelade sig på den gamla arenan The Dell.

2004/05 South-Man Utd 1-2
2003/04 South-Man Utd 1-0
2002/03 South-Man Utd 0-2
2001/02 South-Man Utd 1-3
2000/01 South-Man Utd 2-1
1999/00 South-Man Utd 1-3
1998/99 South-Man Utd 0-3
1997/98 South-Man Utd 1-0
1996/97 South-Man Utd 6-3
1995/96 South-Man Utd 3-1

Southampton – Manchester United
Premier League
St. Mary’s Stadium
Söndag 2/9 17:00
Domare: Mike Dean
Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD