Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Persie: ”Tre poäng och huvudvärk”

Det var en lättad Robin van Persie som talade efter segern mot Southampton. Han var självkritisk och pratade mer om sin missade straff än sina tre mål. Dessutom får vi kommentarer från Sir Alex Ferguson och Southamptons manager Nigel Adkins.

”Det är tre poäng och lite huvudvärk för mig,” sa Van Persie. ”Jag vet inte vad jag tänkte på med straffen. Jag ville skjuta hårt som jag alltid gör men i det sista ögonblicket ändrade jag mig på något sätt. Det var inte bra nog så det var lite av en besvikelse. Jag är ganska besviken för att vara uppriktig. Jag kräver en viss standard från mitt eget spel och när något sådant händer, när du ligger under med 2-1 så kan du inte ta en straff sådär.

”Skulden ligger på mig. Jag vet inte vad som gick fel men det gick ordentligt fel så jag måste jobba på det. Efter det var jag väldigt lättad att vi fick de tre poängen, lita på det.”

Van Persie tackar sina lagkamrater för hårt arbete och framhäver inhopparen Paul Scholes som matchens bästa spelare: ”Alla jobbade hårt men jag måste säga ett stort tack till Paul Scholes. När han kom in klickade allt. För mig var han matchens bästa spelare idag.”

Sir Alex Ferguson
Uniteds manager var förvånad över att Van Persie slog den straff han gjorde: ”Jag var överraskad att han tog den på det sättet. Normalt dundrar han in dem i nätet. Varje jag har sätt honom pangar han in dem till höger och vänster. Kanske var han övermodig. Han räddade oss ändå med de två sena målen.”

Ferguson är ändå nöjd med att Van Persie redan har gjort fyra mål för United och berömde också inhoppare Chicharito: ”Robin har gjort fyra mål på två starter vilket är en fantastisk statistik och han kommer att bli bättre. Chicharito kom också in och gjorde skillnad. Han sträckte ut deras lag med fantastiska löpningar utan boll och jag var belåten med hans insats.”

Ferguson var förstås nöjd att United vände till seger och nämner precis som Van Persie inhoppare Scholes som en nyckel: ”Vi ger aldrig upp. Givetvis, det är i historieböckerna. Bra jobbat till grabbarna för att de kom tillbaka. Vi gör det hela tiden i vår klubb och jag förväntar mig tio som det på en säsong – så det är en ur vägen. Det är otroligt, det är verkligen det.

”Men vi började inte spela förrän Scholes kom in på planen med hans vidd på passningarna, hans konsekventa passningar och hans närvaro vände matchen för oss.”

Ferguson var annars missnöjd med Uniteds försvarsspel och berömde Southampton: ”Jag tyckte att vi hade tillräcklig kontroll i första halvlek men släppte in ett mål på ett inlägg mot bortre stolpen, något vi jobbade på hela veckan. Men beröm till Southampton, då de är bra på det och det satte oss i baksätet. Vi fick kvitteringen genom ett fantastiskt mål från Robin och jag trodde att det skulle ge oss möjligheten att skärpa oss i andra halvlek.

”Southampton förtjänar beröm, de fortsatte att trycka fram bollen och spelade en del bra fotboll på mittfältet. De var det bättre laget när de tog ledningen med 2-1 men när Scholes kom in förändrades matchen.”

Ferguson förklarade också varför han petade David de Gea: ”I mål var det ett stort beslut men jag tyckte att David de Gea släppte in ett dåligt mål förra veckan. Han måste lära sig snabbt, vet du. Han kommer att vara tillbaka efter landslagsuppehållet men Anders fick sin första match. Jag tyckte att han var lite nervös emellanåt men han är också en mycket bra målvakt. Jag tycker inte att det är en stor grej men det är något du måste hantera.”

Nigel Adkins
Southamptons manager Nigel Adkins försökte se det positiva trots att hans lag inkasserade sin tredje raka förlust: ”Vi satte oss i position att vinna matchen och vi gjorde det inte. Man Utd avslutar alltid matcherna starkt och vi höll inte ut. Det är en sak att prata om att förändra saker, vi måste vara kapabla att göra det.

”Men alla grabbarna gjorde en bra insats. Vi kommer att fortsätta vara positiva. Vi visste att våra första fyra matcher skulle bli utmanande men vi har massor av positiva saker.”

Källor: Manutd.com, Skysports.com