Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Angelo Henriquez klar för United

Manchester United annonserade idag att Angelo Henriquez är klar för klubben. Henriquez kommer att få tröja nummer 21 i United.

Någon förklaring till att övergången presenteras först nu får vi inte. Transferfönstret stängde i förra veckan men vi får anta att United antingen har fått dispens att signera Henriquez senare eller att pappersarbetet är klart sedan tidigare. Vi förutsätter att Henriquez är spelklar för United, dock torde han vara en bra bit ifrån a-lagsspel även om Sir Alex Ferguson har antytt att Henriquez ska få chansen i ligacupen.

I en redan oklar övergång väljer United att inte meddela hur långt kontrakt Henriquez har skrivit på.

Henriquez kommer från Chile och föddes 1994. Han spelar som anfallare och gjorde 11 mål på 17 ligamatcher för sin förra klubb Universidad de Chile. När han debuterar kommer han att bli Uniteds första chilenska spelare.

”Jag är överlycklig att skriva på för en av de största klubbarna i världen,” sa Henriquez. ”Manchester United är ett fantastiskt lag och har en fantastisk manager. Att vara en del av det är en stor är och jag kan inte vänta på att få börja. Jag hoppas att jag kan vara en del av många framgångsrika år med United.”

Sir Alex Ferguson var förstås också belåten: ”Angelo har gjort ett stort intryck på fotbollen i sin korta karriär hittills. Hans snabbhet är en fantastisk tillgång och han har en väldigt bra spelförståelse för någon i en sådan ung ålder. Vi har en stolt historia av att utveckla unga talanger och Angelo passar i profilen för en Unitedspelare – skicklig, offensiv och någons som spelar fotboll med en riktig stil.”

Källa: Manutd.com