Spelarbetyg: Southampton – Manchester United

Nu när det är landslagsuppehåll och abstinensen till United börjat växa tänkte jag påminna er om matchen mot Southampton. Då den till slut slutade lyckligt är det skönt att påminnas!
Att vända matchen i slutet är bra för karaktären och är ett kännetecken för Manchester United.
Spelarbetygen som följer…

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard
Stabil i målet och kan inte klandras för något av målen. Skapar ett lugn precis som en duktig målvakt ska göra.

Betyg: 6

Rafael
Det är ganska likt den Rafael vi känner igen. Väldigt duktig offensivt med löpningar som öppnar upp åt Valencia. Har även utvecklat sina löpningar in i motståndarnas straffområde som han visade i matchen. Men hans defensiva spel var som vanligt väldigt osäkert. Måste utveckla sitt positionsspel. Tunn i luften på ena målet.

Betyg: 6

Rio Ferdinand
Mest uppseendeväckande var att se Rio uppe på hörnan i slutet. Och vem var där med nicken? Spelar stabilt bakåt och gör få misstag.

Betyg: 7

Nemanja Vidic
Man blir lika glad varje gång Vidic spelar. Visst har han tappat lite efter sin skada men han är fortfarande en världsspelare. Tror han kommer bli bättre och bättre under säsongen.

Betyg: 7

Patrice Evra
Ännu en match i mitt tycke som Evra underpresterar. Svagt hemjobb och fel i positionen för många gånger. Behöver rycka upp sig.

Betyg: 5

Antonio Valencia
Tycker det är tydligt att Valencia fortfarande har en bit kvar till toppformen. Men vilken explosiv spelare han är. Vågar utmana och får ofta hjälp av Rafael i överlapp. Inte en av hans bättre matcher men gillar att han utmanar motståndarna.

Betyg: 6

Tom Cleverley (Utbytt 61)
Väldigt anonym. Saknar det självförtroendet han klev in med förra säsongen. En bit kvar till toppformen men glimtar till då och då med en fantastisk spelförståelse.

Betyg: 5

Shinji Kagawa (Utbytt 61)
Känns som om han springer runt med en nyckelknippa under matcherna. Den här matchen kanske inte går till historien just pga Kagawa men tycker att han tar kloka beslut mest hela tiden. Hittar ytor som ingen annan ser och hans ”one touch” var som vanligt bra. Hade gärna sett honom kvar på planen.

Betyg: 7

Michael Carrick
Härligt att få se Carrick på mitten igen. Han kommer givetvis mer till sin rätt där och det märks att han trivs. Stabil på att täcka ytor och passningarna finns där. Önskade dock att han vågat mer med passningar i anfallsriktining.

Betyg: 6

Danny Welbeck (Utbytt 72)
Welbeck har svårt att anpassa sig till sin position. Tycker att han försöker jobba rätt i sina löpningar offensivt men timingen finns inte där för tillfället. Hade passat bättre som omställningsspelare i den positionen. Men nu möter United oftast låga försvar och då finns det inte de ytorna bakom backlinjen som Welbeck vill söka sig till.

Betyg: 5

Robin Van Persie
Snacka om att gå från syndabock till hjälte. Var inte vatten värd efter straffen men vilken revansch. Tycker att han klarar sig bra och anpassar sig mer och mer till det nya materialet och sin position. Fina löpningar och klassavslut. Gör man ett hattrick är man fantastisk, trots att han missar en straff…

Betyg: 9

Paul Scholes (inbytt 61)
Visar återigen hur fantastisk han är på att diktera tempo. När Scholes kom in började United få igång ett bolltempo. Sen att hans krossbollar fortfarande sitt som limmad på medspelarnas fötter gör inte saken sämre? Imponerande.

Betyg: 8

Nani (Inbytt 61)
Hade några fina aktioner under sitt inhopp. Fortfarande finns det en övertro som jag hoppas kommer minska, eller öka om nu kunnandet ökar.

Betyg: 6

Javier Hernandez (Inbytt 72)
Bättre än på länge och jobbade hårt både offensivt och defensivt. Löpningarna var rätt timade och gav positiva intryck.

Betyg: 7


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS