Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Blandad kompott för Uniteds spelare

Manchester Uniteds spelare hade en blandad landslagsdag på tisdagen. Vi tvingas tyvärr rapportera om skador på Van Persie och Kagawa, medan Chicharito och Welbeck svarade för bra insatser.

Samtliga matcher som diskuteras är VM-kval.

Skador på Van Persie och Kagawa
Om vi börjar med det negativa så får vi tyvärr konstatera att Uniteds offensiv fick ett par ordentliga smällar inför lördagens match mot Wigan. Robin van Persie spelade första halvlek när Holland vann med 4-1 i Ungern. Bytet på Van Persie var enligt tränare Van Gaal en säkerhetsåtgärd. Oklart om Van Persie kan spela på lördag.

Shinji Kagawa spelade inte alls när Japan vann med 1-0 hemma mot Irak, han missade matchen p.g.a. ryggont. Kagawa sa själv att han inte ville ta några risker och att han inte trodde att det var något allvarligt. Oklart hur länge han kan tänkas bli borta men det förefaller vara troligt att han inte kan spela på lördag.

Cleverley, Welbeck, Carrick
England spelade 1-1 hemma mot Ukraina och till allas stora förvåning fungerade inte det centrala mittfältet bestående av Lampard och Gerrard. Michael Carrick satt på bänken hela matchen och njöt knappast av det mittfältsspel han fick se.

Tom Cleverley spelade igen från start som släpande anfallare men gjorde den här gången ingen bra insats. När timmen var spelad, och Cleverley hade missat öppet mål, byttes Danny Welbeck in istället för Cleverley. Welbeck gjorde en bra match och låg bakom Englands kvitteringsmål men kritiserades också för dålig effektivitet.

Evans, Evra, Nani
Jonny Evans klagade på att ha upplevt smärta under förlusten mot Ryssland i fredags. Smärtan var dock inte värre än att Evans kunde spela i gårdagens match mot Luxemburg. Evans var knappast nöjd efter matchen då Nordirland endast fick med sig 1-1 efter en sen kvittering, han kunde dock glädja sig åt en assist i alla fall.

Patrice Evra spelade hela matchen när Frankrike besegrade Vitryssland med 3-1. Nani spelade 76 minuter när Portugal besegrade Azerbajdzjan med 3-0, dock utan att vara direkt involverad i något av målen.

Hernandez, Valencia
Chicharito blev hjälte när Mexiko vann med 1-0 mot Costa Rica. Chicharito, som spelade hela matchen, gjorde matchens enda mål med en modig nick efter ungefär en timme. Mexiko, fyra segrar på fyra matcher, är därmed klara för nästa kvalomgång trots att två matcher återstår i den pågående omgången.

Antonio Valencia hade däremot en sämre afton. Ecuador är förvisso nöjda med 1-1 i den svåra bortamatchen mot Uruguay men Valencia blev utvisad på slutet efter två sena varningar, där den senare var ett dåligt beslut av domaren. Jag läste någonstans att Valencia efter matchen beskrev domaren som en ”clown”. Må vara hur som med sanningen där, vi kan i alla fall glädja oss åt att Valencia inte får spela nästa kvalmatch, minskad skaderisk med andra ord. Ecuador ligger på VM-plats i det sydamerikanska kvalet, bara en poäng efter Argentina som leder, men vägen till VM är fortfarande lång.

Information om Uniteds ungdomsspelare i diverse olika landslag (a-landslag inkluderat) den senaste veckan kommer i en separat artikel.

Källa: Manutd.com