Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen: Många ungdomar i aktion

En hel drös med olika ungdomsspelare i olika landslag stod för finfina insatser i veckans kvalspel. Bland annat fick vi se två a-lagsdebutanter, den ena i träningsmatch och den andre i det heta kvalspelet.

Nick Powell spelade 90 minuter för Englands U19-lag som förlorade borta mot Tyskland med 3-1. Nick gjorde Englands enda mål, ett tjusigt sådant också. Han bryter ett dåligt uppspel och försvararna hinner inte med, målvakten kommer långt ut och Powell blir tvungen att lobba över målvakten. Nick började som släpande forward men i andra halvlek flyttade han ned och spelade central mittfältare.

I samma match gjorde Jack Barmby ett 15 minuters inhopp medan Tyler Blackett spelade hela matchen.

Ben Amos fick chansen i Englands U21-kval borta mot Azerbadjan. Den chansen tog han genom att hålla nollan och England vann till slut med 2-0. Ben fick dock infinna sig med att sitta på bänken när England slog Norge med 1-0 på hemmaplan.

David De Gea höll nollan för Spaniens U21-lag som spelade 0-0 borta mot Schweiz. Förbundskaptenen valde att lufta reservmålvakten när Spanien slog Kroatien med 6-0 i den betydelselösa kvalmatchen.

Robbie Brady gjorde Irlands enda mål i förlustmatchen mot Ungern i U21-kvalet. Målet gjorde han efter 40 minuter på straff. Blev sedan uppflyttad till a-landslaget där han gjorde ett mål och två assist i debuten mot Oman i en träningsmatch som Irland vann med 4-1.

Joshua King kom något överraskande med i Norges landslagstrupp och fick göra debut direkt mot Island när han hoppade in efter 66 minuter. King var pigg och träffade bland annat målramen men han och Norge fick gå av planen mållösa mot Lagerbäcks Island. Fick sedan spela hela andra halvlek i vinstmatchen mot Slovenien där Norge avgjorde på stopptid.

Bebe satt på bänken hela matchen för Portugals U21.

Vår nye anfallare Angelo Henriquez startade för Chiles U20-lag mot Frankrikes U21 i en träningsmatch som fransmännen vann med 4-0.

Källor: uefa.com, manutd.com, thefa.com

Res med oss till Manchester!