Spelarbetyg: Manchester United – Wigan Athletic

United ställde upp utan namn som Kagawa, Rooney, van Persie, Valencia och Evra i startelvan i matchen mot Wigan i lördags. Även om detta märktes inledningsvis, så stod United för en riktigt bra insats då man i den andra halvleken gjorde 4-0 på motståndarna. Nedan följer undertecknads omdömen och betyg på de spelare som var delaktiga när vinsten bärgades.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindergaard

Hade inte speciellt mycket att göra – särskilt i den andra halvleken – men när han väl sattes på prov såg det mycket stabilt ut. Dansken såg bra ut både i luftrummet och på de få skott som Wigan fick på. Det återstår att se hur Fergie resonerar i målvaktsfrågan och det lär vi få klart för oss framöver då säsongspremiär i CL och Liverpool i ligan på Anfield står för dörren.

Betyg: 7

Rafael

Brassen skötte sig helt okej bakåt samtidigt som han kom fram och gav för aty understödja offensivt på ett bra sätt. Sattes dock inte direkt på prov i defensiven, där han fortfarande har en del att bevisa.

Betyg: 6

Rio Ferdinand

Står som vanligt för väldigt få misstag och kan han och kollegan bara hålla sig friska, och spela Carrick på mitten, har vi ett mittlås av högsta klass.

Betyg: 7

Nemanja Vidic (utbytt 77)

Ser ut att komma in i det mer och mer efter skadan. Man ska dock ha i åtanke att Wigan är Wigan, och det ska bli intressant att se om det är en Vida i klass med den vi såg före skadan, på planen när vi ställs mot tuffare motstånd.

Betyg: 7

Alexander Büttner

Efter en inledning där han ofta gjorde rätt, men spelade enkelt, stod han för vad som antagligen är hans livs mål hittills. Var även med bra offensivt vid ett gäng andra tillfällen, bland annat när han assisterade till Chicharitos mål. Vi får hoppas att holländaren kan fortsätta på den inslagna vägen. I så fall lär vi få vänja oss vid att se Evra sitta muttrandes vid sidan av.

Betyg: 8

Nani

Äntligen fick vi se en spelsugen Nani tysta kritikerna. Få felbeslut, löp- och dribblingsvilliga fötter och fina inlägg
karaktäriserade hans match och vi får hoppas att han inte nöjer sig här utan att han får vind i seglen.

Betyg: 8

Paul Scholes (Utbytt 71)

Gjorde det bra i sin 700:e match för klubben och hyllades också därefter av Gary Neville. Visade att han fortfarande håller hög klass när han får tid med bollen och gubben kan fortfarande slå crossar som ger en gåshud. Att hans inställning fortfarande är klanderfri fick vi också se prov på när han målade efter att ha slängt sig fram för att trycka in returen som gav 1-0.

Betyg: 7

Michael Carrick

Carrick behövs verkligen för att ge oss trygghet på mitten. Varvar uppdraget som städtant med det som speluppbyggare på ett fantastiskt sett och jag hoppas att jag har sett honom som mittback för sista gången den här säsongen (eller för alltid för den delen).

Betyg: 7

Ryan Giggs
”Ryan Giggs, running down the wing!” sjöng den spanske kommentatorn på min fulstream. Ja, även om det inte går lika fort längre så visade Giggsy att han (fortfarande) kan kompensera för det med sin ovärderliga rutin och spelförståelse. Jag vill inte att han startar mot topplagen, men mot Wigan-liknande motstånd ser jag honom gärna i en startelva, på en kant d.v.s.

Betyg: 7

Danny Welbeck
Var en av få som åstadkom någonting framåt i den första halvleken och följde upp det med en mycket fin andra halvlek. Var med sin rörlighet ett ständigt hot framåt och hans gängliga ben lurar en, då grabben sitter inne på en mycket fin teknik när han väl får ordning på dem (benen). Föll lätt, men lägligt, i duellen med Al-Habsi.

Betyg: 8

Javier Hernández
Räddade upp insatsen efter den usla straffmissen i inledningen genom att näta på sant Chicharito/Solskjaer-manér. Rör sig mycket bra, vilket skapar ytor för medspelarna. Detta är en mycket viktig egenskap hos en anfallare och vi kommer ha grymt många bra alternativ framåt när alla är friska.

Betyg: 7,5

van Persie (Inbytt 71)
Bänkningen var högst troligt en ren säkerhetsåtgärd, då han knappast bytts in om han känt av skadan.

Betyg: Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nick Powell (Inbytt 71)
En debut att minnas då grabben, född 94 (!), tackade Fergie för förtroendet, Welbeck för uppoffringen och Chicharito för serveringen när han fullkomligt dunkade in sitt första mål för klubben.

Betyg: Spelade för kort tid för att betygsättas.

Johnny Evans (Inbytt 77)
Fick, om än kort, men ack så viktig speltid när matchen var avgjord. Jag hoppas att han får en start snart så att vi får en Evans i matchform snarast möjligt.

Betyg: Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS